Inhoudsopgave:

  1. Wat staat veel op een kerkhof?
  2. Wat doen graven?
  3. Wat is de tegenstelling van graven?
  4. Is het Paragraven of paragrafen?
  5. Wie ligt er begraven op Schoonselhof?

Wat staat veel op een kerkhof?

De dood en de begrafenis of crematie is door de eeuwen heen al omgeven geweest met rituelen en symbolen. Ook op begraafplaatsen worden veel symbolen gebruikt, als grafornamenten en grafmonumenten maar ook op de begraafplaats zelf.

Wat doen graven?

Bij het schudden van een graf blijven stoffelijke resten dus in, eigenlijk ónder hetzelfde graf. Een andere manier van het ruimen van graven is het overbrengen van stoffelijke resten naar een knekelput of andere plek op een begraafplaats.

Wat is de tegenstelling van graven?

Boomen, aardappelen rooien. Spitten is het omwoelen van den bovengrond, met het doel om hom los en daardoor voor de bezaaiing of beplanting geschikt te maken. Daar delven sterker is dan graven, wordt opdelven bij voorkeur gebezigd ten aanzien van voorwerpen, die uit eene groote diepte te voorschijn worden gebracht.

Is het Paragraven of paragrafen?

paragraaf: paragrafen / paragraven* Het meervoud van paragraaf is paragrafen.

Wie ligt er begraven op Schoonselhof?

Het Schoonselhof is een oud kasteeldomein, het kasteel kan je er nog altijd terugvinden. Sinds 1921 is dit een openbare begraafplaats, met onder meer militaire en joodse perken. Julien Schoenaerts, La Esterella, Herman De Coninck, Hendrik Conscience, Peter Benoit en andere grootheden rusten hier.