Inhoudsopgave:

  1. Wat zit er in POM?
  2. Waar smaakt POM naar?
  3. Is POM glutenvrij?
  4. Kun je POM lijmen?
  5. Hoeveel calorieën zitten er in een broodje bakkeljauw?

Wat zit er in POM?

Het basisingrediënt is afkomstig van de wortelknollen van de tayer (Xanthosoma sagittifolium) die in heel Zuid-Amerika groeit, ook in het binnenland van Suriname. In de volksmond noemt men deze tayer pongtaya of pomtayer en het daaruit bereide gerecht noemt men pom.

Waar smaakt POM naar?

Witte tayer heeft een milde smaak, net als aardappel. Dit kun je met witte tayer: In het Surinaamse gerecht Pom met kip en sinaasappel. Met gekaramelliseerde witlof en balsamico azijn.

Is POM glutenvrij?

Ze ging Surinaams koken, al is ze zelf niet Surinaams of zo, maar ze houdt nou eenmaal erg van de Surinaamse keuken. ...

Kun je POM lijmen?

Je moet POM eerst voorbehandelen met iets bijtends. Makkelijkst is fosforzuur. Minimaal 75% en dan een seconde of 20 erop laten zitten en dan afspoelen. Daarna is het gewoon met 2K lijm (epoxy) te lijmen en zit het muurvast.

Hoeveel calorieën zitten er in een broodje bakkeljauw?

Er zitten 106 kilocalorieën in 1 stukje (30 gram) bakkeljauw. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bakkeljauw'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.