Inhoudsopgave:

 1. Welke olie voor houten tuinmeubelen?
 2. Welke Tuinmeubelolie?
 3. Hoe behandel je teakhouten tuinmeubelen?
 4. Welke beits voor tuintafel?
 5. Welke houtsoort voor loungeset?
 6. Kun je teakhout beitsen?

Welke olie voor houten tuinmeubelen?

Je dient de tuinmeubels een keer per half jaar te behandelen met olie. Hiervoor kun je het beste een teakolie gebruiken. Je kunt ook teak ont-grijzer gebruiken als je de grijze verkleuring van het hout wilt voorkomen en de natuurlijke rode gloed wilt behouden.

Welke Tuinmeubelolie?

Het tropisch hardhout meranti is duurzamer en goedkoper dan teakhout. Het heeft een hoge dichtheid, is stevig en bestand tegen rotting en andere vormen van aantasting. Je kunt het onderhouden door jaarlijks een kleurversterkende laag teakolie (Cetabever Tuinmeubelolie) aan te brengen.

Hoe behandel je teakhouten tuinmeubelen?

Teakhouten tuinmeubelen kunnen in principe het gehele jaar buiten staan. Wel is het aan te bevelen om de meubelen voor de winter eerst goed te reinigen en/of te beschermen met een teakolie of teak sealer. Omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Welke beits voor tuintafel?

Er zijn twee soorten beits waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een dekkende beits. Deze beits geeft dezelfde aanblik als verf: de houtstructuur van je houten tafel of tuinstoelen is niet langer zichtbaar. Als je de houtstructuur zichtbaar wilt houden, kun je kiezen voor transparante beits.

Welke houtsoort voor loungeset?

Welke houtsoorten zijn geschikt voor het maken van tuinmeubelen?
 1. Afrormosia hout.
 2. Eikenhout.
 3. Teakhout.
 4. Steigerhout.
 5. Douglashout.
 6. Tamme Kastantje hout.
 7. Meranti hout.
 8. Acacia.

Kun je teakhout beitsen?

Het is absoluut mogelijk om teakhout te beitsen. Deze mooie houtsoort is van nature bijzonder duurzaam, maar dat betekent niet dat het geen bescherming kan gebruiken. Het beitsen van teakhout is een goede manier om dit hardhout te onderhouden.