Inhoudsopgave:

  1. Kan je veilig naar Chernobyl?
  2. Hoeveel kost het om naar Chernobyl te gaan?
  3. Wie wonen er nog in Tsjernobyl?
  4. Hoe ontstond de explosie in Tsjernobyl?
  5. Welk land ligt Chernobyl?
  6. Wat wordt bedoeld met de halveringstijd van een radioactieve stof '?

Kan je veilig naar Chernobyl?

IS TSJERNOBYL GEVAARLIJK? Het kan geen kwaad om Tsjernobyl te bezoeken tijdens een excursie. De hoeveelheid radioactieve straling is namelijk verwaarloosbaar. ... Je mag bijvoorbeeld geen dingen aanraken, want poppen, knuffels en boeken zijn wel met radioactieve straling besmet.

Hoeveel kost het om naar Chernobyl te gaan?

1. Hoeveel kost een tour naar Chernobyl? tour kost 119 euro, de tweedaagse Tsjernobyl ervaring kost 279 euro. Een speciale tweedaagse tour met een bezoek aan de kerncentrale kost 429 euro.

Wie wonen er nog in Tsjernobyl?

Ze kwamen uit de hele toenmalige Sovjet-Unie en de meesten waren destijds jongemannen. Van al deze mensen is vandaag de dag misschien nog tien procent in leven. Volgens officiële cijfers overleden er tijdens en direct na het ongeluk 31 mensen, en dat is ook het dodental van de ramp volgens Sovjet-berekeningen.

Hoe ontstond de explosie in Tsjernobyl?

De reactor creëerde meer stoom dan er verwerkt kon worden, de kernsplijtingsreacties versnelden en door de druk van de stoom braken de brandstofleidingen en werd het dak van de reactor geblazen. Een seconde later spuwde een tweede explosie stukken grafiet de omgeving in en begon de straling zich te verspreiden.

Welk land ligt Chernobyl?

Tsjernobyl (Oekraïens: Чорно́биль Tsjornobyl, Russisch: Черно́быль Tsjernobyl) is een kleine stad in de oblast Kiev, in het noorden van Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. Tsjernobyl ligt aan de Pripjat en is vooral bekend vanwege het ongeluk in een nabijgelegen kernreactor op .

Wat wordt bedoeld met de halveringstijd van een radioactieve stof '?

, is in de scheikunde en de kernfysica de tijd waarna van een oorspronkelijke hoeveelheid stof nog precies de helft over is.