Inhoudsopgave:

  1. Wat mag een undercover agent?
  2. Waarom Romeos?
  3. Wat mag een agent buiten dienst?
  4. Wat zijn Romeo's bij de politie?
  5. Waarom gebruikt de politie Romeos?
  6. Kan een politie agent buiten dienst bekeuren?
  7. Wat mag een agent?
  8. Hoe noemen de Romeo's?

Wat mag een undercover agent?

Het aannemen van een andere identiteit is op zich niet strafbaar. Zo mag een lobbyist zich voordoen als journalist om informatie te vergaren. Maar zodra het undercover gaan wordt gebruikt om iemand te benadelen worden strafbare feiten gepleegd als smaad, chantage, valsheid in geschrifte, oplichting, enz.

Waarom Romeos?

Hun naam Romeo's hebben zij te danken aan het NAVO-alfabet. ''De eenheden binnen de politie krijgen allemaal een letter toegewezen en dus ook een naam.'' Hierdoor hebben alle eenheden binnen de politie uiteenlopende namen. Zo heten de helikoptereenheden de 'Zulu's'.

Wat mag een agent buiten dienst?

Een politieagent mag overal en altijd gebruikmaken van zijn bijzondere bevoegdheden. Hij mag zelfs buiten werktijd iemand een bekeuring geven. ... Op dat moment is de politieagent echter niet aan het werk en hij draagt ook geen uniform. Het verkeersincident speelt zich af bij een kruising met een voorrangsweg.

Wat zijn Romeo's bij de politie?

Tijdens de rellen van gisteren heeft de politie zogenaamde Romeo's ingezet: undercoveragenten in burger die zich tussen de menigte bewegen en ingrijpen waar nodig. ... Dat zijn speciale arrestatieteams die ingezet worden bij incidenten zoals de rellen van gisteren in Amsterdam en Eindhoven.

Waarom gebruikt de politie Romeos?

Romeo's ingezet bij rellen: 'Dat ze anoniem blijven is van levensbelang' Tijdens de rellen van gisteren heeft de politie zogenaamde Romeo's ingezet: undercoveragenten in burger die zich tussen de menigte bewegen en ingrijpen waar nodig. ... De politie en de ME worden regelmatig bijgestaan door Romeo's.

Kan een politie agent buiten dienst bekeuren?

Een politieagent mag overal en altijd gebruikmaken van zijn bijzondere bevoegdheden. Hij mag zelfs buiten werktijd iemand een bekeuring geven. ... Hij raakt betrokken bij een verkeersincident met een politieagent. Op dat moment is de politieagent echter niet aan het werk en hij draagt ook geen uniform.

Wat mag een agent?

D: de agent in vrije tijd mag achter de man aan om hem aan te gaan houden (arresteren), en mag hierbij ook verkeersovertredingen maken om hem bij te houden. De agent mag geen geweld gebruiken tijdens de aanhouding. Ook mag hij een bekeuring schrijven voor het rode licht.

Hoe noemen de Romeo's?

De Romeo's is een Vlaamse muziekgroep, bestaande uit Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi.