Inhoudsopgave:

 1. Waar zijn de Krikpunten van mijn auto?
 2. Hoe auto op steunen zetten?
 3. Hoe werkt een Garagekrik?
 4. Waar plaats je een Assteun?
 5. Wat is een Potkrik?
 6. Welke krik voor camper?
 7. Hoe werkt een Potkrik?
 8. Hoe Potkrik gebruiken?
 9. Waar krik plaatsen caravan?
 10. Welke krik heb ik nodig?
 11. Welke krik voor caravan?
 12. Hoe zet je een caravan waterpas?
 13. Wat is een Garagekrik?
 14. Wat doet een dommekracht?

Waar zijn de Krikpunten van mijn auto?

Niet elk punt van je kostbare auto is geschikt als krikpunt. Het frame is namelijk niet overal even stevig. Als je de krik verkeerd plaatst, is de kans groot dat de kokerbalk of de fels gaat buigen. De krikpunten zitten vaak onder de deur.

Hoe auto op steunen zetten?

Normaal gesproken plaats ik de assteunen onder de krikpunten of assen. De krik pak ik meestal onder het subframe of een draagarm. Het is een beetje auto afhankelijk waar je deze netjes kwijt kunt..

Hoe werkt een Garagekrik?

De hydraulische krik werkt door middel van een hydraulische cilinder, die door een pedaal of een lange hefboom onder druk gezet kan worden, en is bijvoorbeeld te vinden in een autogarage of bij de brandweer, om een bekneld persoon uit een auto te bevrijden.

Waar plaats je een Assteun?

Sleutelen aan de onderkant van je auto? Plaats dan na het opkrikken van de auto assteunen waar de auto veilig met z'n gewicht op kan rusten. Hoewel er meerdere mogelijkheden zijn om de auto verhoogd te plaatsen, is het gebruiken van een krik en assteunen een simpele, goedkope, en veilige methode.

Wat is een Potkrik?

De potkrik is bedoeld om een voertuig op te tillen, bijvoorbeeld een auto of caravan. ... De potkrik is lichter dan een garagekrik en kan ook gemakkelijk in de auto meegenomen worden voor onderweg.

Welke krik voor camper?

De Kojack is een oersterke, hydraulische krik voor het waterpas zetten van caravan, camper of aanhanger. Uiteraard komt de krik ook van pas bij het verwisselen van een wiel. De in Engeland door Purple Line gefabriceerde krik is gegarandeerd lekvrij.

Hoe werkt een Potkrik?

De potkrik werkt op hydraulica. Door de druk die wordt opgebouwd in de kamer zal de schotel omhoog gaan. Deze druk kan op twee manieren worden opgebouwd, namelijk handmatig of op luchtdruk. De meeste hydraulische potkrikken zijn handmatig te bedienen, maar enkele modellen werken zowel handmatig als met de compressor.

Hoe Potkrik gebruiken?

Denk er alleen wel om dat de compressor krachtig genoeg is om de potkrik te bedienen. Door de hendel op en neer te doen of lucht in de potkrik te pompen door de compressor gaat de schotel omhoog. Maar wanneer je klaar bent met de klus wil je ook graag dat deze weer omlaag gaat.

Waar krik plaatsen caravan?

Weet je al waar je de caravan moet opkrikken? Dat staat in het instructieboekje. Zet hem onder de wieldraagarm van het betreffende wiel met de lekke band en krik de caravan omhoog. Zorg dat je de caravan stabiliseert door de uitdraaipoten aan de betreffende kant ook omhoog te draaien.

Welke krik heb ik nodig?

Voor verlaagde auto's is bijvoorbeeld de minimale hoogte van belang. Daarvoor zijn lage modellen kriks beschikbaar, omdat niet iedere krik onder deze auto's past. Voor hogere auto's, zoals SUV's, is de maximale hoogte belangrijk, omdat de krik hoog genoeg moet komen zodat de wielen vrij komen van de grond.

Welke krik voor caravan?

De Kojack is een oersterke, hydraulische krik voor het waterpas zetten van caravan, camper of aanhanger. Uiteraard komt de krik ook van pas bij het verwisselen van een wiel. De in Engeland door Purple Line gefabriceerde krik is gegarandeerd lekvrij.

Hoe zet je een caravan waterpas?

Het waterpas zetten Je kunt hiervoor een standaard waterpas gebruiken als je die bij je hebt, maar je kunt ook gebruik maken van een app op je tablet of smartphone. De beste manier om de caravan waterpas te krijgen is door het wiel op te hogen. Dat kan je doen met een oprijkeg, wielkrik, plankjes of een Flat Jack.

Wat is een Garagekrik?

Als je onderweg stil komt te staan omdat je een wiel moet verwisselen, heb je een garagekrik nodig om de auto op te krikken. Het is allereerst van belang dat je het gewicht van de auto weet. ... Dit staat vermeld op het kentekenbewijs.

Wat doet een dommekracht?

Een dommekracht is een stuk gereedschap, een soort krik, dat wordt gebruikt om zware lasten op te tillen, te ondersteunen of weg te drukken. Dit werktuig bestaat uit een kast met vaak meerdere stalen tandwielen en een tandheugel welke laatste omhoog gezwengeld wordt.