Inhoudsopgave:

  1. Hoelang niet eten na tanden poetsen?
  2. Hoelang moet je mondwater in je mond houden?
  3. Hoe lang fluor happen?
  4. Hoe moet je mondwater gebruiken?
  5. Hoe vaak fluoride?

Hoelang niet eten na tanden poetsen?

Als je direct na het eten je tanden poetst, geef je je speeksel niet de kans om zijn invloed uit te oefenen, in plaats daarvan is de kans groot dat je je tandglazuur zelfs helemaal wegpoetst! Daarom wordt aangeraden om na elke maaltijd minstens een uur te wachten voordat je je tanden poetst.

Hoelang moet je mondwater in je mond houden?

Op de verpakking van het spoelmiddel lees je hoe vaak je het middel precies moet gebruiken. Vaak raden leveranciers van mondspoelmiddelen aan om het middel twee keer per dag te gebruiken. Op de verpakking lees je hoe lang je moet spoelen. Vaak wordt aangeraden om ongeveer 30 seconden te spoelen.

Hoe lang fluor happen?

Bij een fluoridebehandeling wordt met behulp van bitjes fluoridegel aangebracht op de tanden. Deze bitjes moeten gedurende tien minuten in de mond worden gehouden, met de kaken op elkaar. Fluoride kan ook met een wattenstaafje of penseel op de tanden en kiezen aangebracht worden.

Hoe moet je mondwater gebruiken?

Hoe gebruik je mondwater?
  1. Gebruik mondwater tweemaal daags na het tandenpoetsen voor een complete hygiëne.
  2. Je hoeft mondwater niet te verdunnen, want het is gebruiksklaar.
  3. Spoel je mond gedurende 30 seconden met het mondwater en spuug het vervolgens uit.

Hoe vaak fluoride?

Fluoride is een stof die de tanden en kiezen sterker maakt en beschermt tegen zuuraanvallen. Twee tot drie keer per dag het gebit verzorgen met fluoride tandpasta of mondspoelmiddel helpt gaatjes voorkomen.