Inhoudsopgave:

 1. Wat kost de brandweer in Nederland?
 2. Wat zit er allemaal in een brandweerauto?
 3. Wat kost een ladderwagen brandweer?
 4. Wat heeft een brandweer nodig?
 5. Wie betaalt de ziekenwagen?
 6. Wat kost een nieuwe brandweerauto?
 7. Hoeveel verdien je als vrijwilliger bij de brandweer?

Wat kost de brandweer in Nederland?

De brandweer kostte de samenleving afgelopen jaar ruim een miljard euro. Per inwoner is dat omgerekend 63 euro, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wat zit er allemaal in een brandweerauto?

Typen brandweervoertuigen
 • Tankautospuit en autospuit.
 • Autoladder en hoogwerker.
 • Hulpverleningsvoertuig.
 • Schuimblusvoertuig.
 • Verbindings- en Commandowagen.
 • Haakarmvoertuig.

Wat kost een ladderwagen brandweer?

650.000 euro. De nieuwe auto kost 650.000 euro en is gebouwd in Duitsland. De bak aan het uiteinde van de arm die brandweerlieden de hoogte in tilt, kan 500 kilogram dragen.

Wat heeft een brandweer nodig?

De brandweer is de instantie die zich bezighoudt met het redden van mens en dier en het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve maatregelen, brandbestrijding en rampenbestrijding.

Wie betaalt de ziekenwagen?

Wat kost dit? Sinds 1 januari 2019 wordt voor elk patiëntencontact n.a.v. een dringende interventie van de ziekenwagen na een oproep van de noodcentrale 112 een vast bedrag van € 60,84 per patiënt aangerekend, ongeacht de afgelegde afstand. Dit bedrag valt volledig ten laste van de patiënt.

Wat kost een nieuwe brandweerauto?

Een beetje brandweerauto kost tussen de 250.000 dollar voor een instapper tot 600.000 dollar voor een crashtender op het vliegveld.

Hoeveel verdien je als vrijwilliger bij de brandweer?

Als vrijwilliger krijg je geen 'loon' maar een 'vergoeding' die ook afhangt van je graad. Je wordt betaald voor wachtdiensten in de kazerne, interventies, preventie, administratieve of logistieke taken, oefeningen en opleidingen.