Inhoudsopgave:

  1. Hoe vraag je een rijexamen aan?
  2. Waar rijexamen praktijk afleggen?
  3. Wat moet je doen voor rijbewijs BE?
  4. Wat als je 2 keer niet geslaagd rijexamen theorie?
  5. Wat moet je doen voor je rijbewijs?
  6. Wat kost een rijbewijs BE halen?
  7. Kan ik zelf praktijkexamen reserveren?

Hoe vraag je een rijexamen aan?

Rijexamen aanvragen Voor het aanvragen van je praktijkexamen moet je eerst je rijschool machtigen. Het aanvragen van het rijexamen doet de rijschool daarna voor jou. Je instructeur kijkt samen met jou naar het meest geschikte moment. Bekijk hier de informatie over de wachttijd om het rijexamen te reserveren.

Waar rijexamen praktijk afleggen?

Een theoretisch of praktijkexamen kunt u niet overal afleggen. Dat kan enkel in een instelling die door de automobielinspectie erkend is. Op de website van de GOCA vindt u een overzicht van de erkende examencentra. De rijopleiding en het rijexamen zijn gewestelijke bevoegdheid.

Wat moet je doen voor rijbewijs BE?

Je kan starten met je praktijkopleiding voor rijbewijs BE als je minstens 18 jaar bent en in het bezit bent van rijbewijs B. Je hebt twee mogelijkheden: Je haalt een voorlopig rijbewijs BE af en leert rijden met een begeleider. Je volgt minstens 8 uur praktijkles, met de wagen en aanhangwagen van VAB-Rijschool.

Wat als je 2 keer niet geslaagd rijexamen theorie?

U kunt het theorie-examen opnieuw afleggen, maar niet op dezelfde dag. Als u 2 keer niet geslaagd bent, moet u een theorieopleiding van 12 uur volgen in een erkende rijschool (PDF bestand opent in nieuw venster). ... Dat moet u afgeven in het examencentrum als u voor de derde keer het theorie-examen aflegt.

Wat moet je doen voor je rijbewijs?

Reserveer op tijd zelf je theorie-examen via Mijn CBR . Of laat dat door je rijschool doen. Machtig aan het begin van de rijopleiding de rijschool van je keuze via Mijn CBR. Stuur meteen in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring naar het CBR.

Wat kost een rijbewijs BE halen?

De kosten voor een rijbewijs zijn gemiddeld bijna €2.400 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Om het rijbewijs te halen, betaal je aan je rijschool en aan het CBR. De totale kosten hangen af van het aantal rijlessen en het aantal keren dat je examen doet.

Kan ik zelf praktijkexamen reserveren?

Als je niet via een een opleider een praktijkexamen wilt reserveren, vraag je zelf een praktijkexamen aan via het aanvraagformulier. Houd er rekening mee dat je zelf bij een opleider een lesvoertuig reserveert, zodat je met dit voertuig examen kan doen.