Inhoudsopgave:

 1. Wat doet een neusaap?
 2. Wat is het leefgebied van de neusaap?
 3. Wat zijn de kenmerken van een neusaap?
 4. Hoe zwaar is een neusaap?
 5. Hoeveel chromosomen bevat een neusaap?
 6. Hoeveel weegt een neusaap?
 7. Hoe groot word een neusaap?
 8. Hoeveel chromosomen heeft een tapir?
 9. Hoeveel chromosomen bevat een celkern van een Huisvlieg?
 10. Hoe groot is een neusaap?
 11. Hoe praten dieren met elkaar?
 12. Hoeveel chromosomen heeft een Voortplantingscel?
 13. Hoeveel chromosomen zitten er in de celkern van een menselijke cel?

Wat doet een neusaap?

De neusaap is een uitstekende zwemmer, heeft zwemvliezen tussen de tenen en zwemt vaak tussen eilandjes. Ook kan hij rechtopstaand door laag water waden. Het is een gespecialiseerde eter, die enkel van bladeren, vruchten en bloemen leeft. ... Neusapen kunnen hun voedsel herkauwen, mogelijk om zo meer te kunnen eten.

Wat is het leefgebied van de neusaap?

Neusapen zijn uitsluitend op het eiland Borneo te vinden. Ze hebben een lange staart, een bolle buik en zwemvliezen tussen de tenen. Vooral de augurkvormige neus van een volwassen neusaapman is imposant. De grote neus dient om indruk te maken op rivalen en op vrouwtjes.

Wat zijn de kenmerken van een neusaap?

Het zijn kleurrijke apen. Hun gezicht is roze, ze hebben een roodbruine rug en kruin en hun schouders, wangen, keel en nek zijn licht oranje. Hun benen, buik, romp en staart zijn lichtgrijs. Jonge neusaapjes hebben een zwarte vacht en een blauw gezicht.

Hoe zwaar is een neusaap?

Mannelijk: 20 kgVolwassen Vrouwelijk: 9,5 kgVolwassen Neusaap/Gewicht

Hoeveel chromosomen bevat een neusaap?

1 Hoeveel chromosomen bevat de kern van een huidcel van een neusaap? 48 chromosomen.

Hoeveel weegt een neusaap?

Mannelijk: 20 kgVolwassen Vrouwelijk: 9,5 kgVolwassen Neusaap/Gewicht

Hoe groot word een neusaap?

Ze kunnen namelijk heel goed zwemmen! Ze eten vooral bladeren. Neusapen zijn apen van 75 centimeter hoog, met een staart van 65 centimeter. Ze hebben een bolle buik en zwemvliezen tussen de tenen.

Hoeveel chromosomen heeft een tapir?

Een bepaald stukje DNA dat een eigenschap codeert noemen we een GEN. Een Tapir heeft lichaamscel 52 chromosomen, dus in zijn geslachtscellen zitten ...

Hoeveel chromosomen bevat een celkern van een Huisvlieg?

2. Een huisvlieg bevat 12 chromosomen. 3. Een huisvlieg heeft dus 6 paren.

Hoe groot is een neusaap?

Ze kunnen namelijk heel goed zwemmen! Ze eten vooral bladeren. Neusapen zijn apen van 75 centimeter hoog, met een staart van 65 centimeter. Ze hebben een bolle buik en zwemvliezen tussen de tenen.

Hoe praten dieren met elkaar?

Mensen praten met elkaar door middel van woorden en zinnen. Dieren praten niet in woorden met elkaar, maar ze kunnen elkaar wel begrijpen. Dieren praten met elkaar via lichaamstaal, geluiden, geuren, kleuren en trillingen.

Hoeveel chromosomen heeft een Voortplantingscel?

Elke lichaamscel bevat normaal 46 chromosomen, die twee aan twee gelijk zijn. In totaal heeft iedere cel dus 23 chromosomenparen. Van elk paar is het ene chromosoom van de moeder afkomstig en het andere van de vader. De voortplantingscellen (de eicellen of de zaadcellen) bevatten slechts 23 chromosomen.

Hoeveel chromosomen zitten er in de celkern van een menselijke cel?

Beide cellen hebben wel een celkern. In de celkern vind je de chromosomen. De mens heeft er 46. In alle lichaamscellen van de mens vindt je dus 46 chromosomen in de celkern.