Inhoudsopgave:

 1. Wat te doen bij bevroren autodeuren?
 2. Hoe voorkomen Je dichtvriezen autodeuren?
 3. Kan WD-40 bevriezen?
 4. Wat is Rubberstick?
 5. Kan WD40 tegen vorst?
 6. Kan een slot bevriezen?
 7. Kan handgel bevriezen?
 8. Hoe ontdooi je het slot van de auto?
 9. Waarmee deur rubbers insmeren?
 10. Wat te doen tegen bevroren slot?
 11. Waarmee slot ontdooien?

Wat te doen bij bevroren autodeuren?

Wat het beste helpt om bevroren deuren te voorkomen is het regelmatig insmeren van de rubbers, of deze vet te houden. Vaseline is hiervoor niet zo geschikt, omdat de substantie daarvoor te dik is, waardoor de deuren minder goed sluiten. Het is een beter idee om hier een speciale rubberstick voor aan te schaffen.

Hoe voorkomen Je dichtvriezen autodeuren?

Het voorkomen van het dichtvriezen van deuren Door uitdroging en/of scheuren kan vocht in het rubber blijven staan en zodra het vriest blijven de rubbers van de deur en carrosserie aan elkaar kleven. U kunt dit dichtvriezen voorkomen door de rubbers in te smeren met glycerine.

Kan WD-40 bevriezen?

WD-40 is vettig en daar blijft vuil aan plakken. De sleutel gaat wel soepeler maar kan op termijn weer vast gaan zitten door dat stof. De SLOTSPRAY bevat een vetloos smeermiddel en ontdooid ook vastgevroren sloten (kan erg handig zijn in de winter). Let wel op dat het rode spuitbuisje niet afbreekt in het slot!

Wat is Rubberstick?

Met een rubberstick of rubberspray voorkom je dat autoportieren vastvriezen aan het chassis. Daarnaast zorgt een rubberstick ervoor dat rubbers uitdrogen en gaan inscheuren. De rubbers van jouw auto kun je het beste een paar keer per jaar behandelen maar in ieder geval vóór de eerste vorstperiode.

Kan WD40 tegen vorst?

Het middel wd40 is een multispray die onder meer deurrubbers kan reinigen en beschermen en eventueel vocht verdrijft: minder vocht op de deurrubbers betekent minder kans dat deze vastvriezen aan de autodeur. Spray wd40 op een doekje.

Kan een slot bevriezen?

Het bevriezen van een slot is te voorkomen wanneer we het water eruit krijgen door middel van het inspuiten van een slotontdooier, grafietpoeder of kruipolie. Let op dat je bij het spuiten het afdekplaatje open drukt want anders komt er niets in het slot. Vermijdt slotontdooier of kruipolie op de lak.

Kan handgel bevriezen?

Desinfecterende handgel bevat een hoog alcoholpercentage wat het vriespunt van het water omlaag brengt, hierdoor kun je gemakkelijk jouw auto openen.

Hoe ontdooi je het slot van de auto?

Wat kun je doen?
 1. Spuit het slot in met slotontdooier en laat dit even inwerken. Heb je geen slotontdooier bij de hand, warm dan een kruik op en houdt deze tegen het slot aan. ...
 2. Probeer nogmaals de deur te openen. Lukt dit niet, herhaal dan de eerste stap tot je de sleutel wél kunt ronddraaien.

Waarmee deur rubbers insmeren?

Je kunt de deurrubbers preventief insmeren met een rubberstick of talkpoeder om tegen te gaan dat je jouw autodeur bij koude temperaturen niet meer open krijgt.

Wat te doen tegen bevroren slot?

Een bevroren autoslot openmaken U kunt:
 1. een spuitbus met ontdooier of WD-40 gebruiken.
 2. een slotontdooier met een verwarmingselement gebruiken.
 3. uw sleutel zacht verwarmen met een vlam.
 4. warme adem in de slotcilinder blazen.
 5. het slot ontdooien met een haardroger.
 6. Gebruik nooit kokend water!

Waarmee slot ontdooien?

Vaseline Smeer een lekkere dikke laag vaseline op je sleutel en probeer daarmee je slot open te draaien. Draai niet te hard, je wil niet dat de sleutel afbreekt. Misschien moet je het proces een paar keer herhalen. De vaseline zal het ijs in het slot laten smelten waardoor het slot weer opendraait.