Inhoudsopgave:

  1. Hoe vaak komt een glazenwasser?
  2. Wat verdient een glazenwasser zwart?
  3. Wat is de beste manier om ramen te zemen?
  4. Wat is een Tuckerpole?
  5. Wat betekent glasbewassing?

Hoe vaak komt een glazenwasser?

Denk aan het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof, of andere aanslag. Daarom is het aan te raden in ieder geval elke 6 tot 8 weken de ramen buitenshuis schoon te maken. Binnenshuis voldoet eens in de twee tot vier maanden voor de meeste huishoudens.

Wat verdient een glazenwasser zwart?

Sommige glazenwassers werken ook zwart zonder dat ze geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel. Soms verdienen deze glazenwassers tussen de 10 en 20 euro per adres maar lopen een aanzienlijk risico om gepakt te worden, de straffen zijn zeker niet mals!

Wat is de beste manier om ramen te zemen?

Gebruik gewoon warm schoon water om uw ramen te wassen zonder strepen. Strepen op uw ramen ontstaan meestal door een teveel aan schoonmaakmiddel in uw water. Gebruik een scheutje ammoniak als uw ramen vet zijn. Voor heldere ramen kunt een scheutje glansmiddel voor de vaatwas aan uw water toevoegen.

Wat is een Tuckerpole?

Het Tucker pole-systeem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van gedemineraliseerd water. Het wordt ook wel telescoopglasbewassing genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 20 meter hoog ramen te wassen (in Nederland beperkt via de Arbowet tot maximaal 13,5m).

Wat betekent glasbewassing?

U heeft het vast wel gezien, glazenwassers die met een lange steel en borstel ramen vanaf de grond aan het bewassen zijn. Met deze methode wordt het raam bewassen met osmose water (water wat ontdaan is van kalk, overige mineralen en metalen) en wordt het vuil van de ramen afgespoeld.