Inhoudsopgave:

 1. Kan je met bleek afwassen?
 2. Wat kun je met bleek schoonmaken?
 3. Is bleek giftig?
 4. Is bleek slecht voor milieu?
 5. Hoe lang moet bleek intrekken?
 6. Waar kan je bleek allemaal voor gebruiken?
 7. Wat maak je schoon met Glorix?
 8. Wat gebeurt er als je bleek aanraakt?
 9. Hoe krijg ik vergeelde kit weer wit?

Kan je met bleek afwassen?

Bleek is een hartstikke handig schoonmaakmiddel dat veel schoon kan krijgen. Het is een sterk middel wat gebruikt kan worden voor verschillende dingen in de keuken en badkamer. ... Je denkt misschien dat bleek handig is om alles mee schoon te maken, maar het is toch echt geen allesreiniger.

Wat kun je met bleek schoonmaken?

Wat kun je schoonmaken met bleek?
 • Bacteriën in pannen doden met bleek. ...
 • Schimmel van kit en rubberen randjes verwijderen. ...
 • Kunststof snijplank schoonmaken. ...
 • Het toilet schoonmaken met bleek. ...
 • Tuintegels schoonmaken. ...
 • Veters weer wit maken. ...
 • Een vaas schoonmaken met bleek. ...
 • Een kliko of vuilnisbak reinigen.
AP

Is bleek giftig?

Bleek en ammoniak produceren een giftig gas dat chloramine heet. 'Het veroorzaakt dezelfde symptomen als bleek en azijn - gepaard met kortademigheid en pijn op de borst', zegt Forte.

Is bleek slecht voor milieu?

Helaas heeft bleek een paar grote nadelen waar je niet zomaar omheen kunt! Doordat de stof niet goed afbreekbaar is, is het bijvoorbeeld heel slecht voor het milieu. Ook is het een schadelijke lucht om in te ademen, kan het bijten in je huid en het kost veel energie en transport om chloor en bleek te maken.

Hoe lang moet bleek intrekken?

Natriumhypochloriet in bleek heeft even tijd nodig om haar werk te doen. Daarom moet je bleek even laten inwerken voordat je het wegspoelt met water. Het voordeel van bleek is dat je niet hoeft te boenen of schrobben om een oppervlak weer wit te krijgen. Het alleen aanbrengen en laten inwerken is voldoende.

Waar kan je bleek allemaal voor gebruiken?

Bleek die je in de supermarkt kunt kopen is bedoeld om te gebruiken als schoonmaakmiddel. De stof natriumhypochloriet wordt in andere producten ook gebruikt om bacteriën en schimmels te doden, ofwel te ontsmetten.

Wat maak je schoon met Glorix?

Het is eerder een ontsmettingsmiddel. Chloor doodt bacteriën, virussen en is goed voor het bestrijden van schimmels. Daarom is het een erg geschikt middel om te gebruiken bij het schoonmaken van je toilet en de rest van je badkamer.

Wat gebeurt er als je bleek aanraakt?

Bleek is een bijtende oplossing en kan ernstige brandwonden en oogletsel veroorzaken. Zorg dat je de voorschriften op de verpakking, om je huid en ogen te beschermen tijdens het gebruik, goed leest en opvolgt. Raadpleeg onmiddellijk een arts bij het inslikken van bleekmiddel.

Hoe krijg ik vergeelde kit weer wit?

Spuit of smeer de kitranden in met bleekwater (verdund of onverdund). Wrijf ze daarna in met vaseline, eventueel verdund met een beetje terpentine. Zo heb je langdurig resultaat en spaar je veel gedoe en nieuwe kit uit.