Inhoudsopgave:

  1. Wat is de grootste zeeschildpad?
  2. Wat zijn de grootste schildpadden ter wereld?
  3. Hoe groot is de lederschildpad?
  4. Wat is de grootste taak van de lederschildpad?
  5. Hoe oud kan een lederschildpad worden?
  6. Hoe snel kan een lederschildpad zwemmen?
  7. Hoeveel poten heeft een schildpad?

Wat is de grootste zeeschildpad?

De Aldabra reuzenschildpad is zonder twijfel een enorme schildpad. Het schild van een mannetje kan wel 1,2 meter lang worden, meer dan twee keer zo groot als een gemiddelde landschildpad. Dit maakt de Aldabra reuzenschilpad de grootste landschildpad ter wereld.

Wat zijn de grootste schildpadden ter wereld?

Met een schildlengte tot 2,4 meter is het de grootste schildpad ter wereld. De lederschildpad heeft een vrijwel wereldwijde verspreiding en komt voor van de tropische zeeën rond de evenaar tot in de poolwateren. De voortplanting is vergelijkbaar met die van andere in zee levende schildpadden.

Hoe groot is de lederschildpad?

1,8 – 2,2 mVolwassen Lederschildpad/Lengte

Wat is de grootste taak van de lederschildpad?

Lederschildpadden leven vooral van kwallen en kwallen komen meer voor in koudere wateren. Het is dus erg handig dat ze tegen die kou kunnen. Naast kwallen voeden lederschildpadden zich ook met plantjes, weekdieren, kleine visjes en kreeftachtigen. Een ander prooidier van de lederschildpad is het Portugees Oorlogsschip.

Hoe oud kan een lederschildpad worden?

Omdat lederschildpadden, althans de enige overgebleven soort, niet in gevangenschap gehouden kunnen worden is er niet veel over bekend. Het record van het langst in leven gehouden exemplaar is slechts drie jaar, terwijl de lederschildpad in de natuur wel 100 jaar oud kan worden.

Hoe snel kan een lederschildpad zwemmen?

35 km/hMaximum, In het water, Zwemmend Lederschildpad/Snelheid

Hoeveel poten heeft een schildpad?

Schildpadden hebben naast een groot en stevig schild een eivormige, duidelijk te onderscheiden kop en altijd vier poten en een staart.