Inhoudsopgave:

  1. Wat is een rode helikopter?
  2. Hoeveel helikopters heeft de politie?
  3. Wat doet de politie helikopter?
  4. Hoeveel Agusta Westland AW139 helikopters heeft de politie in haar vloot?
  5. Hoeveel ambulance helikopters heeft Nederland?

Wat is een rode helikopter?

De Eurocopter EC 135 P2+ is een bekende helikopter in hulpverleningsland. Het toestel wordt ook gebruikt als traumahelikopter. Het toestel kan 4-6 personen vervoeren en is uitgerust met twee Pratt en Whitney 206 B2 motoren van elk 447 PK. Het maximaal startgewicht is 2910 kg.

Hoeveel helikopters heeft de politie?

Nederland. In Nederland zijn er 9 politiehelikopters: 6 Airbus EC-135 en 3 AgustaWestlands AW139. De thuisbasis van de politiehelikopters is Schiphol, waar de afdeling Luchtvaart van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie is gehuisvest.

Wat doet de politie helikopter?

De politie houdt controles vanuit de lucht met helikopters. Een helikopterview, luchtfoto's en videobeelden geven politiemensen op de grond een beter overzicht. Dit is handig bij bijvoorbeeld grote evenementen, demonstraties, opsporing van vermiste personen en roofovervallen.

Hoeveel Agusta Westland AW139 helikopters heeft de politie in haar vloot?

SCHIPHOL - De politie heeft een derde AgustaWestland AW139 ontvangen. De helikoptervloot bestaat daardoor nu uit negen toestellen. De heli, met registratie PH-PXX, landde vrijdag na een flypast op Schiphol-Oost, waar de politiehelikopters gestationeerd zijn.

Hoeveel ambulance helikopters heeft Nederland?

In Nederland zijn momenteel vier traumaheli's actief. Deze zogeheten Lifeliners zijn gestationeerd in Amsterdam, Rotterdam, het Drentse Eelde en Volkel in Brabant. Zij moeten uiterlijk binnen een halfuur ter plekke zijn om acute traumazorg te verlenen of de patiënt te vervoeren.