Inhoudsopgave:

  1. Welke wijn bij Indische rijsttafel?
  2. Welke wijn bij Indiase Dahl?
  3. Welke rode wijn bij Indiaas eten?
  4. Welke wijn bij bami goreng?
  5. Welke wijn bij Linzencurry?
  6. Welke wijn bij nasi goreng?
  7. Wat te drinken bij nasi?
  8. Wat drink je bij Surinaams eten?
  9. Wat drink je bij Wagyu?

Welke wijn bij Indische rijsttafel?

Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris en Viognier zijn heel geschikt. Ook een zachte rosé met rijp fruit uit Zuid-Afrika, Italië, Bandol of Tavel past er prima bij. Liever rood? Probeer een volle Pinot Noir d'Alsace, of een fruitige equivalent uit de nieuwe wereld.

Welke wijn bij Indiase Dahl?

Welke wijn drink je bij Indiase dahl? De smaken in een dahl uit India zijn heel divers! Zeker met de koriander erbij heb je hele mooie smaken die goed uitgesproken zijn! Hierbij kan een mooie witte wijn, die de smaken van de gember en de koriander goed kan dragen.

Welke rode wijn bij Indiaas eten?

Hetgeen dat alle gerechten gemeen hebben is dat er veel specerijen ingaan, dus of het nou pittig is of niet, een riesling paart eigenlijk bij elk Indiaas gerecht. Heb je meer zin in rood? Dan is een lichte, fruitige wijn zoals deze spätburgunder een goede match!

Welke wijn bij bami goreng?

Schenk dan een riesling uit Duitsland of een gewürztraminer uit de Elzas. Een rosé met licht zoetje kan ook heel goed. Wil je de smaak van het pittige eten juist versterken? Kies dan een frisse wijn zonder zoetje zoals een grüner veltliner.

Welke wijn bij Linzencurry?

De zilvervliesrijst en linzen zorgen voor een licht nootachtig effect. De yoghurt en limoen geven het geheel een fris accent. Schenk hier een een pinot blanc of pinot gris uit de Elzas bij. Deze wijn sluit goed aan bij de Aziatische kruiderij en het zoete van de kokosmelk.

Welke wijn bij nasi goreng?

Een op hout gelagerde Chardonnay of een beetje zoete Riesling bieden dan uitkomst. Wat rode wijn betreft kan een Pinot Noir uit Duitsland of Frankrijk uitkomst bieden, maar dan moet het gerecht niet te zoet zijn.

Wat te drinken bij nasi?

Vaak is dat natuurlijk een biertje, want dat is toch wel het gebruik, zeker als je bij de Chinees gaat eten. Of anders is het wel water, wat fris, of een wijntje.

Wat drink je bij Surinaams eten?

Meestal drinkt men tijdens het eten water of soft (frisdrank, Fernandes is het bekendste merk).

Wat drink je bij Wagyu?

Ga voor een volle en ronde wijn met tonen van vanille en hout. Met deze karakteristieken sluit hij perfect aan op de vettige smaak van de Wagyu en versterken wijn en spijs elkaar voor een ware smaaksensatie.