Inhoudsopgave:

  1. Welke aanmaakblokjes BBQ?
  2. Hoeveel aanmaakblokjes BBQ?
  3. Hoe giftig zijn aanmaakblokjes?
  4. Wat zit er in witte aanmaakblokjes?
  5. Wat zit er in aanmaakblokjes?
  6. Wat is het verschil tussen witte en bruine aanmaakblokjes?

Welke aanmaakblokjes BBQ?

Bruine aanmaakblokjes zijn reukloos en drogen bovendien ook niet uit. Bruine aanmaakblokjes zijn gemaakt van overwegend natuurlijke materialen en dat is wat we willen. Ook uit het oogpunt van milieu en gezondheid zijn aanmaakblokjes zonder paraffine misschien wel de beste keuze.

Hoeveel aanmaakblokjes BBQ?

Voor een kleine hoeveelheid houtskool of briketten volstaan twee of drie aanmaakblokjes. Hoe meer houtskool of briketten in je barbecue, hoe meer aanmaakblokjes je nodig hebt. Steek de aanmaakblokjes aan. Wacht even tot ze vlam vatten.

Hoe giftig zijn aanmaakblokjes?

Fire-Up's bekende bruine aanmaakblokjes Dat komt omdat ze erg gemakkelijk zijn in het gebruik, niet stinken, onbeperkt houdbaar maar bovenal erg veilig zijn. Omdat de bruine blokjes van Fire-Up gemaakt zijn van plantaardige olie en onbewerkt naaldhout, zijn ze niet giftig.

Wat zit er in witte aanmaakblokjes?

Vaak worden aanmaakblokjes gebruikt om snel en makkelijk een haardvuur, barbecue of kampvuur aan te steken. Aanmaakblokjes zijn veelal gemaakt van geperst zaagsel en paraffine. De witte aanmaakblokjes bevatten kerosine.

Wat zit er in aanmaakblokjes?

Vaak worden aanmaakblokjes gebruikt om snel en makkelijk een haardvuur, barbecue of kampvuur aan te steken. Aanmaakblokjes zijn veelal gemaakt van geperst zaagsel en paraffine. De witte aanmaakblokjes bevatten kerosine. Het aanmaakblokje wordt tussen de houtskool of houtblokken gelegd, zodat deze vlam kunnen vatten.

Wat is het verschil tussen witte en bruine aanmaakblokjes?

De bruine aanmaakblokjes zijn gemaakt van kokosvezels, deze zijn geurloos en niet giftig. De witte aanmaakblokjes zijn gemaakt van kerosine of een andere chemische stof, deze kun je dus beter vermijden. De witte aanmaakblokjes stinken vaak als je ze aansteekt.