Inhoudsopgave:

  1. Hoe diervriendelijk is biologische melk?
  2. Kan melk diervriendelijk zijn?
  3. Is Arla altijd biologisch?
  4. Wat is biologische veehouderij?
  5. Wat gebeurt er als je geen melk drinkt?
  6. Is Arla Lactofree biologisch?

Hoe diervriendelijk is biologische melk?

Kies je voor biomelk, dan kies je voor diervriendelijke melk. Van koeien, geiten of schapen die op hun gemak vrij in de wei mogen grazen, biologisch voeder eten en voldoende ruimte in de stal krijgen.

Kan melk diervriendelijk zijn?

Helaas komt een half miljoen melkkoeien in Nederland nooit buiten. Ze worden binnengehouden in de stal. Om daar niet aan mee te werken, kun je zuivel van weidemelk, 'on the way to PlanetProof', Weide Weelde, 1 ster Beter Leven van de Dierenbescherming, biologische of bio-dynamische melk kopen.

Is Arla altijd biologisch?

Onze biologische zuivel wordt 'puur natuur' gemaakt. Volgens 4 basisprincipes: Gezondheid, Respect, Zorg en Eerlijkheid. Voor de bodem, plant, dier en onze planeet. Door onze biologische koeien.

Wat is biologische veehouderij?

Op een biologische veehouderijbedrijf worden vanaf dag één in de omschakeling alle dieren biologisch gehouden en vindt de teelt van veevoer ook op biologische wijze plaats. Dit houdt in de praktijk in dat een veehouder eerst zijn grond omschakelt.

Wat gebeurt er als je geen melk drinkt?

Wie geen melk of melkproducten eet, moet z'n best doen om van bepaalde voedingsstoffen, zoals calcium en vitamine B12, voldoende binnen te krijgen. De voedingsstoffen in melk zitten ook in andere productgroepen zoals fruit, groenten, bonen, vlees, noten, granen en eieren.

Is Arla Lactofree biologisch?

Arla houdt van puur natuurlijk. Daar hoeven we niets aan toe te voegen. Alle voedingsstoffen zitten er van nature al in namelijk. Al het goede van zuivel – zonder lactose.