Inhoudsopgave:

  1. Wat kun je doen tegen E-coli bacterie?
  2. Waar zorgt de E-coli bacterie voor?
  3. Wat zijn risicofactoren voor infecties bij het pasgeboren kind?
  4. Wat is de E-coli bacterie?
  5. Wat is een perinatale infectie?
  6. Wat versta je onder een infectie?

Wat kun je doen tegen E-coli bacterie?

Er zijn enkele typen e-coli die een voedselinfectie veroorzaken. Deze typen kunnen voorkomen op rauw vlees, rauwe groente en rauwe melkproducten. Wie ermee wordt besmet kan last krijgen van misselijkheid, braken en diarree. Besmetting kan worden voorkomen door hygiënisch te werken en vlees goed gaar te bakken.

Waar zorgt de E-coli bacterie voor?

coli is een groep bacteriën die van nature aanwezig is in de darmen van mensen en dieren. In de dikke darm is E. coli nuttig, omdat hij uitgroei van andere schadelijke bacteriën voorkomt. Er zijn enkele typen die een voedselinfectie veroorzaken, zoals EHEC en STEC.

Wat zijn risicofactoren voor infecties bij het pasgeboren kind?

Een verhoogd risico op een infectie De kans dat een kind ziek wordt door een GBS-besmetting, is groter als er sprake is van één of meer van de volgende risicofactoren: Langdurig gebroken vliezen (langer dan 18-24 uur). Een vroeggeboorte (korter dan 37 weken zwangerschap).

Wat is de E-coli bacterie?

colibacterie is meestal een onschuldige darmbewoner bij de mens. Maar er zijn ook E. coli-bacteriën waarvan je ziek kunt worden, zoals de variant EHEC die besmettelijke dikkedarmontsteking met bloederige diarree veroorzaakt. In uitzonderlijke gevallen kan er ernstige schade aan de nieren ontstaan.

Wat is een perinatale infectie?

Prenatale infecties, ook wel congenitale of intrauteriene infecties genoemd, zijn infecties van de ongeboren vrucht die het gevolg zijn van infecties van de moeder tijdens de zwangerschap.

Wat versta je onder een infectie?

Bij een infectie zijn ziekteverwekkende micro-organismen je lichaam binnengedrongen die zich vermenigvuldigen en een ontsteking veroorzaken. Deze micro-organismen kunnen zijn; bacterieën, virussen, schimmels of parasieten.