Inhoudsopgave:

  1. Wat was er met Rossi?
  2. Welk team rijd Rossi?
  3. Waarom heeft Rossi de bijnaam de Doctor?
  4. Wie zend MotoGP 2021 uit?
  5. Hoe laat is kwalificatie MotoGP?

Wat was er met Rossi?

De Italiaanse media doet er zaterdag 31 juli echter nog een schepje bovenop en is er van overtuigd: Valentino Rossi heeft voor 99% zeker besloten om na dit seizoen door te gaan als MotoGP coureur. ... In 2022 wordt Rossi's nieuwe Ducati VR46-team gefinancierd door de Saoedische oliemaatschappij Aramco.

Welk team rijd Rossi?

Het VR46 MotoGP-team van Valentino Rossi maakt vanaf volgend seizoen gebruik van de motoren van Ducati. Dat heeft de formatie bevestigd. Het omstreden Saudische bedrijf Aramco is benoemd tot hoofdsponsor van het project. Er komt dus een vervolg op de samenwerking die dit jaar al gestart werd.

Waarom heeft Rossi de bijnaam de Doctor?

Vanaf dat moment begon Valentino's psychologische oorlogvoering. Zijn grootste concurrent Max Biaggi kon hier helemaal niet goed tegen en was dan ook vaak boos op Rossi. In dat jaar kreeg Rossi ook zijn bijnaam "the Doctor".

Wie zend MotoGP 2021 uit?

Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoen de uitzendrechten voor de MotoGP verworven. Vanaf maart 2022 neemt de sportzender het stokje over van Eurosport en zendt dan alle trainingen, kwalificaties en races uit van de Moto3, Moto2 en MotoGP.

Hoe laat is kwalificatie MotoGP?

Op vrijdag beginnen de trainingen om 9.55 uur en 14.10 uur. Op zaterdag start de derde training weer om 9.55 uur met de vierde oefensessie om 13.30 uur. Aansluitend begint om 14.10 uur de kwalificatie voor de GP van Aragon. In het programma is de MotoGP-race zondag opnieuw de derde en laatste race.