Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn Slaboontjes?
  2. Wat is verschil tussen sperziebonen en slabonen?
  3. Waarom heten prinsessenbonen zo?
  4. Wat is het verschil tussen haricot verts en sperziebonen?
  5. Wat is Sperzie?
  6. Waar komt de sperziebonen vandaan?

Wat zijn Slaboontjes?

De sperzieboon – ook wel prinsessenboon, slaboon, herenboon of breekboon genoemd – is een peulvrucht. De sperzieboon behoort tot de boon (Phaseolus vulgaris) en is een eenjarige plant. Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika.

Wat is verschil tussen sperziebonen en slabonen?

Prinsessenbonen = Franse bonen = sperziebonen = slabonen De voorouders van de moderne prinsessenbonen ontsproten in Zuid- en Centraal-Amerika, waar de bonen al sinds de oudheid geteeld werden. ... Dat men de prinsessenboon ook wel slaboon noemt, heeft te maken met het feit dat deze boon ook wel als salade opgediend werd.

Waarom heten prinsessenbonen zo?

Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van `aspergieboontjes'. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

Wat is het verschil tussen haricot verts en sperziebonen?

Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. Haricot vert is het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd. Ze zijn iets minder knapperig dan de sperziebonen.

Wat is Sperzie?

Sperzie- is een oude nevenvorm van asperge. De bonen werden vroeger ook wel aspergieboontjes genoemd. Deze naam hebben ze mogelijk gekregen omdat sperziebonen net als asperges werden gegeten met gesmolten boter en nootmuskaat.

Waar komt de sperziebonen vandaan?

Er is het hele jaar aanvoer uit Spanje en Marokko per vrachtwagen. Sperziebonen komen ook met het vliegtuig uit Egypte en Kenia.