Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent SFG?
 2. Wie de klomp past?
 3. Hoeveel medewerkers Franciscus?
 4. Hoe schrijf je Franciscus?
 5. Welke afdeling gynaecologie?
 6. Wie de klomp past trekke hem aan?
 7. Hoeveel bedden heeft het Franciscus Gasthuis?
 8. Hoeveel bedden heeft Franciscus ziekenhuis?
 9. Waar is Franciscus van Assisi geboren?
 10. Wat is polikliniek Gynaecologie?
 11. Wie de schaats past trekke hem aan?
 12. Wie de schoen past trekke hem aan herkomst?
 13. Hoe oud is Vlietland ziekenhuis?
 14. Hoe lang bestaat het Vlietland Ziekenhuis?
 15. Wat is Obstetrieverpleegkundige?

Wat betekent SFG?

Franciscus Gasthuis & Vlietland behandelt en begeleidt al ruim 40 jaar mensen met ernstig overgewicht. Op deze pagina vindt u meer informatie over het complete behandelprogramma met als doel een gezond gewicht en verbetering van kwaliteit van leven.

Wie de klomp past?

Wie de klomp past... Iedere zorginstelling in Nederland kampt met de vraag: hoe haal je uit hetzelfde vijvertje de juiste zorgprofessionals? Franciscus Gasthuis en Vlietland vroeg ons hen daarbij te helpen. En dit keer anders dan anderen. Want verpleegkundigen die ons lachend aankijken, die kennen we nu wel.

Hoeveel medewerkers Franciscus?

Franciscus Gasthuis & Vlietland (officiële naam: Sint Franciscus Vlietland Groep) staat voor top zorg, dicht bij huis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis, waardoor wij met ruim 4.600 medewerkers en 250 artsen graag voor u klaarstaan.

Hoe schrijf je Franciscus?

Franciscus van Assisi (ook wel Franciscus van Assisië of Sint-Franciscus; Italiaans: Francesco d'Assisi; Assisi, 11 - Portiuncula, 3 oktober 1226), geboren als Giovanni di Pietro Bernardone, leefde als religieus, stichtte de kloosterorde van de franciscanen of minderbroeders, en werd op heilig ...

Welke afdeling gynaecologie?

Gynaecologie is het specialisme in de geneeskunde dat zich bezighoudt met organen en ziekten die specifiek zijn voor de vrouw. Een ander onderdeel van Gynaecologie is Verloskunde, de specialisatie die zich bezighoudt met zwangerschap en bevalling.

Wie de klomp past trekke hem aan?

'Wie de schoen past, trekke hem aan'; met deze zegswijze wordt uitgedrukt dat als je denkt dat iemand kritiek op je heeft, je iets met die kritiek moet doen. Je moet je die feedback aantrekken!

Hoeveel bedden heeft het Franciscus Gasthuis?

In de plannen wordt de locatie Franciscus Gasthuis (400 bedden) ingericht voor acute en complexe zorg met een kern intensive care (level2) en een SEH met level 2 traumatologie. Dit houdt in dat er 24/7 SEH-artsen aanwezig zijn.

Hoeveel bedden heeft Franciscus ziekenhuis?

De locatie heeft een vloeroppervlakte van 52.000 m² en telt 452 bedden.

Waar is Franciscus van Assisi geboren?

Assisi, Italië Franciscus van Assisi/Geboorteplaats

Wat is polikliniek Gynaecologie?

Op de polikliniek Gynaecologie houden gynaecologen zich bezig met klachten rondom de vrouwelijke geslachtsorganen, vruchtbaarheid en gecompliceerde zwangerschappen. Om een afspraak te maken bij de poli Gynaecologie heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Wie de schaats past trekke hem aan?

Schoenen in onze zegswijzen 'Wie de schoen past, trekke hem aan'; met deze zegswijze wordt uitgedrukt dat als je denkt dat iemand kritiek op je heeft, je iets met die kritiek moet doen.

Wie de schoen past trekke hem aan herkomst?

Een lied dat uitlegt wat het spreekwoord “Wie het schoentje past, trekke het aan” in de praktijk betekent. Het komt uit het onvolprezen boek “De geschiedenis van het Café Chantant” van Willy Lustenhouwer, Brugge 1987.

Hoe oud is Vlietland ziekenhuis?

Franciscus Vlietland is een jonge organisatie met een lange geschiedenis. Hoewel het in zijn huidige gedaante pas bestaat sinds de zomer van 1999, heeft het ziekenhuis zijn wortels in de negentiende eeuw. Formeel dateert het ziekenhuis van .

Hoe lang bestaat het Vlietland Ziekenhuis?

Franciscus Vlietland is een jonge organisatie met een lange geschiedenis. Hoewel het in zijn huidige gedaante pas bestaat sinds de zomer van 1999, heeft het ziekenhuis zijn wortels in de negentiende eeuw. Formeel dateert het ziekenhuis van .

Wat is Obstetrieverpleegkundige?

Als obstetrieverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling of polikliniek van het ziekenhuis. De obstetrie afdelingen vormen een werkomgeving met uitersten in emotionele ervaringen van en met patiënten, samenhangend met geboorte en dood.