Inhoudsopgave:

  1. Welk mens heeft de grootste oren ter wereld?
  2. Wie heeft het grootste hoofd?
  3. Wat is de grootste hoofd?
  4. Welk dier beste oren?
  5. Welke hond heeft het beste gehoor?
  6. Welk dier rommelt?

Welk mens heeft de grootste oren ter wereld?

De Hawaiiaanse man Kala Kaiwi heeft een nieuw Guinness World Record gevestigd. Hij heeft de grootste opgerekte oorlellen, ook wel tunnels genoemd, ter wereld. 10,9 centimeter in doorsnede heeft hij het vlees inmiddels opgerekt, zo meldt de Daily Mail.

Wie heeft het grootste hoofd?

Een jongetje uit India werd geboren met de aandoening Hydrocephalus, waardoor zijn hoofd erg gezwollen was. Zo erg dat hij zelfs het 'grootste hoofd ter wereld' had...

Wat is de grootste hoofd?

Een jongetje uit India werd geboren met de aandoening Hydrocephalus, waardoor zijn hoofd erg gezwollen was. Zo erg dat hij zelfs het 'grootste hoofd ter wereld' had...

Welk dier beste oren?

De grotere wasmot kan 150 keer beter horen dan de mens. Grote wasmotten kunnen frequenties horen tot 300 kHz, wat van de grote wasmot het dier maakt met het beste gehoor tot dusver bekend.

Welke hond heeft het beste gehoor?

Wat hoort de hond?
HondMens
Frequentiebereik *15 – 45.000 Hz20 – 20.000 Hz
Hoort het beste tussen4.000 – 8.000 Hz1.000 – 2.000 Hz
Even goed inHond en mens horen even goed van 1 Hz
Gehoordrempel *Hond kan geluiden horen die 24 dB zachter zijn

Welk dier rommelt?

Walvissen en dolfijnen gebruiken geluid om onderling te communiceren. Geluid, zeker geluid van lage frequenties, wordt door water vrijwel niet geabsorbeerd, zodat walvissen elkaar op grote afstand kunnen horen. Ook olifanten communiceren met elkaar met laagfrequente geluiden. Ook veel zoogdieren maken geluid.