Inhoudsopgave:

  1. Welk dessert is door Van der Valk omgedoopt tot bijgerecht?
  2. Wie is de baas van Van der Valk?
  3. Welke vogel staat op het dak van elk Van der Valk hotel?
  4. Hoeveel van de Valk Hotels?
  5. Welke bedrijven heeft Martinus Van der Valk gehad?

Welk dessert is door Van der Valk omgedoopt tot bijgerecht?

De toekan is nog altijd hét symbool van het Van der Valk-imperium, maar de kers op de appelmoes staat ook in het geheugen van menig Van der Valk-bezoeker gegrift.

Wie is de baas van Van der Valk?

Van der Valk (bedrijf)
Van der Valk
Oprichter(s)Martien van der Valk
SleutelfigurenGerrit van der Valk
LandNederland
Werknemers4.750 (2018)

Welke vogel staat op het dak van elk Van der Valk hotel?

Zoals Gerrit van der Valk zelf zei: 'als een valk slaapt is 't niks en gaat hij op roof uit, dan is het net een adelaar. Een toekan is een mooie, grote, tropische vogel, een vrolijk beest, een gezellig beest, dat past veel beter bij ons'.

Hoeveel van de Valk Hotels?

Momenteel heeft de Van Der Valk-keten 64 vestigingen in Nederland, 13 in Duitsland, 9 in België, 2 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Bonaire en 1 in Curaçao. Daarnaast liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds de hoofdtoon voert.

Welke bedrijven heeft Martinus Van der Valk gehad?

Martinus had een neus voor de handel en bedacht dat je meer geld kon verdienen door het vee zelf te slachten. In 1929 neemt hij de boerderij met café over en breidde het uit met een speeltuin. Op zijn 25ste was hij dus boer, café-uitbater en slager en later rolde hij ook nog in de autohandel.