Inhoudsopgave:

  1. Kan ik een Grieks paspoort aanvragen?
  2. Is een identiteitskaart geldig in Griekenland?
  3. Wat is een 2e lijns kenmerk paspoort en ID kaart )?
  4. Hoe krijg ik een Nederlandse identiteitskaart?
  5. Kan ik met mijn ID naar Curacao?

Kan ik een Grieks paspoort aanvragen?

In het algemeen bestaan de diensten van de Griekse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Griekse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Griekse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

Is een identiteitskaart geldig in Griekenland?

Voor Griekenland heb je een geldig(e) Nederlands(e) paspoort/identiteitskaart of Belgisch paspoort (het rode boekje) nodig dat nog geldig moet zijn tot na je verblijf.

Wat is een 2e lijns kenmerk paspoort en ID kaart )?

Echtheidskenmerken van een paspoort en identiteitskaart helpen tegen misbruik, fraude en vervalsing. De echtheidskenmerken van het Nederlands paspoort zijn kenmerken die zonder hulpmiddelen te controleren zijn. Dit zijn onder andere het schaduwwatermerk, het kinegram, een voelbaar reliëf en ImagePerf.

Hoe krijg ik een Nederlandse identiteitskaart?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in een ander land? Dan kunt u terecht bij aangewezen Nederlandse ambassades of consulaten. Of bij 1 van de aangewezen grensgemeenten in Nederland.

Kan ik met mijn ID naar Curacao?

Een geldig paspoort is vereist. Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland. De Nederlandse identiteitskaart voldoet niet als reisdocument voor Curaçao.