Inhoudsopgave:

  1. Wat is een atletiekbond?
  2. Wat doet de Atletiekunie?
  3. Wat is mijn Atletieknummer?
  4. Wat betekent KNAU?
  5. Wat is atletiek?
  6. Hoeveel leden heeft de Atletiekunie?

Wat is een atletiekbond?

belangenvereniging voor atleten. vereniging die de belangen van de atletieksport behartigt; belangenvereniging voor atleten.

Wat doet de Atletiekunie?

Met ruim 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar zijn we één van de grootste sportbonden van Nederland. We houden ons actief bezig met de kwaliteit, ontwikkeling en organisatie van atletiek voor alle leeftijden zowel op recreatief, wedstrijd- en topniveau.

Wat is mijn Atletieknummer?

Elk bondslid dat bij de Atletiekunie bekend is heeft een eigen lidnummer. Vroeger werd dit nummer het licentienummer genoemd, maar dit is niet meer gangbaar. Elk lid van de Atletiekunie heeft een lidnummer, ook leden zonder wedstrijdlicentie. In Sportlink Club kennen we de relatiecode.

Wat betekent KNAU?

[b]Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Roepnaam: de Atletiekunie. [/b] Voorbeelden: Sinds 1951 bestaat de vereniging Vrienden van de KNAU.

Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel of in groepen (estafette) moeten presteren. Atletiek wordt zowel op de weg, in het veld als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Hoeveel leden heeft de Atletiekunie?

Atletiekunie
Aantal leden131.379 (2019)
Aantal verenigingen379 (2019)
Structuur
WereldbondIAAF