Inhoudsopgave:

 1. Wat doet Cymbalta met je?
 2. Is duloxetine hetzelfde als Cymbalta?
 3. Hoe moet je stoppen met Cymbalta?
 4. Wat zit er in Cymbalta?
 5. Wat is duloxetine Pensa?
 6. Hoe bouw je duloxetine af?
 7. Wat zijn de afkickverschijnselen van duloxetine?
 8. Waar wordt Duloxetine voor gebruikt?
 9. Hoe lang mag je duloxetine gebruiken?

Wat doet Cymbalta met je?

Duloxetine verbetert de stemming, vermindert angsten en angstverschijnselen, versterkt de spieren rond de urinebuis en vermindert pijnklachten. Bij depressie, angstgevoelens, gespannenheid, urine-incontinentie, zenuwpijn en bij pijn door fibromyalgie. U merkt niet direct dat uw stemming verbetert.

Is duloxetine hetzelfde als Cymbalta?

Cymbalta bevat het werkzame bestanddeel duloxetine. Cymbalta verhoogt de concentraties van serotonine en noradrenaline in het zenuwstelsel.

Hoe moet je stoppen met Cymbalta?

Afbouwen: Vanwege onthoudingsverschijnselen een behandeling niet plotseling staken, maar de dosis afbouwen gedurende ten minste 2–4 weken, zie ook de rubriek Doseringen. Bij afbouwen niet om de dag doseren, omdat door de relatief korte halfwaardetijd van dit middel dan onthoudingsverschijnselen kunnen optreden.

Wat zit er in Cymbalta?

Cymbalta 30 mg Elke capsule bevat 30 mg duloxetine (als hydrochloride). Hulpstof(fen) met bekend effect Elke capsule kan tot 56 mg sacharose bevatten. Cymbalta 60 mg Elke capsule bevat 60 mg duloxetine (als hydrochloride). Hulpstof(fen) met bekend effect Elke capsule kan tot 111 mg sacharose bevatten.

Wat is duloxetine Pensa?

Introductie Duloxetine (als Hydrochloride) Duloxetine is een antidepressivum. Het regelt in de hersenen de hoeveelheid natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties. Het werkt ook rechtstreeks op de spieren rond de urinebuis en heeft effecten op zenuwpijn.

Hoe bouw je duloxetine af?

U bouwt af in stapjes zodat u niet opeens last krijgt van onttrekkingsverschijnselen. U krijgt dan iedere week een iets lagere dosering. Vaak duurt het in totaal 2 tot 8 weken om te stoppen met duloxetine. Hoe snel u afbouwt hangt af van of u klachten krijgt.

Wat zijn de afkickverschijnselen van duloxetine?

Bijvoorbeeld angst, duizeligheid, draaierigheid, hoofdpijn, misselijkheid en zweten. Deze klachten worden ook wel onttrekkingsverschijnselen genoemd. Dit komt omdat uw lichaam gewend is aan dit medicijn.

Waar wordt Duloxetine voor gebruikt?

Belangrijk om te weten over duloxetine
 • Duloxetine verbetert de stemming, vermindert angsten en angstverschijnselen, versterkt de spieren rond de urinebuis en vermindert pijnklachten.
 • Bij depressie, angstgevoelens, gespannenheid, urine-incontinentie, zenuwpijn en bij pijn door fibromyalgie.

Hoe lang mag je duloxetine gebruiken?

Duloxetine heeft ook nadelen, waardoor langdurig gebruik is af te raden. Het effect merkt u vaak pas na ongeveer twee weken. Het is belangrijk het middel dan nog enkele maanden te blijven gebruiken. U voorkomt hiermee dat de angstgevoelens en gespannenheid terugkomen.