Inhoudsopgave:

 1. Waar ligt de gasleiding?
 2. Waar lopen gasleidingen Nederland?
 3. Waar liggen gasleidingen in huis?
 4. Waar liggen de gasleidingen?
 5. Waar lopen elektriciteitsleidingen?
 6. Waar ligt de gasleiding in mijn straat?
 7. Hoe weet ik waar mijn gasleiding loopt?
 8. Hoe weten waar je mag boren?
 9. Hoe weet ik waar ik moet boren?
 10. Waar Aardgasmeter plaatsen?
 11. Wat als er geen gas in de straat ligt?
 12. Wat kost een Klicmelding?

Waar ligt de gasleiding?

In veel gevallen lopen kabels en leidingen vanuit de meterkast onder of naast de voordeur naar de hoofdkabel- en gasleiding onder de straat voor uw huis.

Waar lopen gasleidingen Nederland?

In veel gevallen lopen kabels en leidingen vanuit de meterkast onder of naast de voordeur naar de hoofdkabel- en gasleiding onder de straat voor uw huis.

Waar liggen gasleidingen in huis?

Al die leidingen dienen voor transport van water, gas of elektriciteit. Bij huizen in aanbouw kunnen we die leidingen meestal nog zien. Later worden ze netjes weggewerkt in of achter de muren. Ook treffen we ze aan onder of tussen de vloeren.

Waar liggen de gasleidingen?

Wilt u weten waar de kabels en leidingen in de grond liggen doe dan een Klic-melding bij het kadaster.
 • Verlaat snel de locatie.
 • Bel direct het storingsnummer: .
 • Dek het lek niet af.
 • Probeer het lek niet dicht te plakken met duct tape.
 • Raak beschadigde kabels niet aan.

Waar lopen elektriciteitsleidingen?

Waar lopen leidingen? Gas, water en elektriciteit worden via leidingen de woning binnengebracht. De leidingen zijn soms goed zichtbaar, maar ze lopen ook achter of in de muur en onder of in de vloer te vinden. Ook in het plafond zijn leidingen aanwezig.

Waar ligt de gasleiding in mijn straat?

Ligt er een gasleiding in je straat? Dat verneem je snel als je de vraag stelt aan je buren. Als je echt zeker wilt zijn, kan je het best te rade gaan bij de distributienetbeheerder van jouw gemeente. Als er gas in de straat aanwezig is, kan die veelal gemakkelijk aangelegd worden tot aan jouw woning.

Hoe weet ik waar mijn gasleiding loopt?

Welke informatie krijg ik als ik een Klic-melding doe? Als je een Klic-melding doet, dan ontvang je via het Kadaster informatie over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen op de graafplek. Het gaat om elektriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen, televisie-/internetkabels, glasvezel- of telefoonkabels.

Hoe weten waar je mag boren?

Door met de leidingzoeker langs de muur te bewegen heb je snel de leidingen gevonden. Wanneer er metaal, hout of spanning in de muur, vloer of het plafond zit dan gaat het lampje op de leidingzoeker branden. Door verder te bewegen kun je eventueel markeren waar de leiding zit, zodat je weet dat je daar niet mag boren.

Hoe weet ik waar ik moet boren?

Wil je een gat in de muur boren, maar weet je niet waar de leidingen lopen? Met een leidingzoeker zie je precies waar je wel en niet kan boren.

Waar Aardgasmeter plaatsen?

De gasmeter moet minimaal 2 meter hoog staan. Ook moet hij naast of boven de andere meters hangen. Voorzie minstens 1,5 meter tussen de gasmeter en eventuele hittebronnen (kachel, fornuis convector). Indien nodig plaats je een scheidingswand.

Wat als er geen gas in de straat ligt?

De bekendste en meest eenvoudige oplossing is een bovengrondse tank, maar je kunt ook kiezen voor een (iets duurdere) ondergrondse tank. Zo wordt het uitzicht op je tuin niet verstoord. In sommige gemeentes is een ondergrondse tank zelfs verplicht.

Wat kost een Klicmelding?

De kosten van een aanvraag bij KLICAPP zijn € 36,- (exlusief BTW) voor de aanvraag van een Klic-melding, inclusief gebruik van de Klic App. Indien u niet bent ingelogd en/of credits tegoed heeft, wordt u doorgeleid naar de betaalprovider waar u veilig kunt betalen via iDeal of creditcard.