Inhoudsopgave:

 1. Wat is de gemiddelde leeftijd van een pitbull?
 2. Hoe voed ik een pitbull op?
 3. Hoe oud word een pitbull XL?
 4. Kan een pitbull alleen thuis zijn?
 5. Is een pitbull verboden in Nederland?
 6. Welke hond is illegaal in Nederland?
 7. Welke hondenrassen mogen niet in Nederland?

Wat is de gemiddelde leeftijd van een pitbull?

American Pit Bull Terrier: 8 – 15 years Staffordshire Bull Terrier: 12 – 14 yearsAmerican Staffordshire Terrier: 12 – 16 years Pit bull/Lifespan

Hoe voed ik een pitbull op?

Tijdens het opvoeden van je pitbull zal je veel geduld moeten hebben, zeker bij de makkelijkste commando's kan je hond snel afgeleid raken. Het is een kwestie van geduld en herhaling. Probeer je pup eerst naar jou te laten kijken voordat je het commando zegt, daarna gelijk je pitt te belonen.

Hoe oud word een pitbull XL?

Maar hoe lang leven deze lieve honden? De gemiddelde Pitbull bereikt een leeftijd van 12 jaar. De levensverwachting varieert van 10 tot 14 jaar, afhankelijk van verschillende factoren.

Kan een pitbull alleen thuis zijn?

Pups hebben veel contact en toezicht nodig en kunnen niet lang alleen zijn, 4 uur is voor hen veel te lang. Als u een pup in huis neemt, moet u er dus rekening mee houden dat u zeker het eerste half jaar niet lang van huis kunt!

Is een pitbull verboden in Nederland?

Onlangs berichtten de media over ernstige bijtincidenten met pitbulls. Aan het LICG werd de vraag gesteld of er voor pitbulls geen speciale regels zijn om ze te mogen houden. Het antwoord is dat die er niet zijn. De pitbull is geen officieel ras.

Welke hond is illegaal in Nederland?

Niet welkom: pitbull terriër, fila brasileiro, tosa inu, dogo argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van een hond met een wolf(achtig ras). Honden die qua uiterlijk op deze rassen lijken, hebben officiële stamboompapieren nodig om hun ras te bewijzen.

Welke hondenrassen mogen niet in Nederland?

Dit zijn door het ministerie aangewezen risicohonden:
 • Akita *
 • American Bulldog.
 • American Pitbull Terriër.
 • American Staffordshire Terrier *
 • Boerboel.
 • Bull Mastiff *
 • Bull Terrier *
 • Cane Corso *