Inhoudsopgave:

  1. Wat is een natuurkundeleraar?
  2. Wat verdient een natuurkundeleraar?
  3. Wat is het verschil tussen docent en leraar?
  4. Wat is Schaal LB?
  5. Is het leraar of leerkracht?
  6. Wat voor een docent wil ik zijn?
  7. Wat verdient een cursusleider?
  8. Wat is L10 en L11?
  9. Wat is een LB docent?

Wat is een natuurkundeleraar?

natuurkundeleraar - Zelfstandignaamwoord 1. (onderwijs) (beroep) een leraar die les geeft in de wetenschap van algemene eigenschappen van materie, straling en energiegeschiedenis.

Wat verdient een natuurkundeleraar?

Het salaris van een Leraar Natuurkunde en Scheikunde ligt tussen de € 2822,- en € 5699,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een salarishuis ontworpen op basis van ervaring. Er zijn 4 ervarings- of competentieniveaus.

Wat is het verschil tussen docent en leraar?

Een leraar, ook wel onderwijzer, docent of leerkracht genoemd, is verantwoordelijk voor het overdragen van kennis aan leerlingen of studenten. Het begrip ' leraar' omvat leerkrachten op alle niveaus: het basisonderwijs, de middelbare school, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs.

Wat is Schaal LB?

De LB-schaal gold voor leerkrachten in het speciaal (basis)onderwijs en voor leerkrachten in het reguliere basisonderwijs met een speciale opleiding of functie. Voorbeelden van LB-functies zijn rekencoördinator, taalcoördinator, begaafdheidsspecialist of counselor.

Is het leraar of leerkracht?

Een onderwijzer/onderwijzeres, leraar/lerares of docent/docente draagt kennis en technische bekwaamheid over aan respectievelijk scholieren, leerlingen of studenten. Sekseneutrale termen zijn leerkracht en onderwijsgevende.

Wat voor een docent wil ik zijn?

Scholieren willen leerkrachten die hen open, warm en respectvol behandelen: dat zijn leerkrachten die echt naar leerlingen luisteren, beleefd, warm en waardig met hen omgaan, constructief reageren op de bijdragen van leerlingen, positief omgaan met fouten en problemen die leerlingen hebben bij het uitvoeren van taken, ...

Wat verdient een cursusleider?

Salaris Docent per carrièreniveau
#CarrièreniveauGem. salaris p/m
1Junior€ 3.550
2Medior€ 3.960
3Senior€ 4.100

Wat is L10 en L11?

Een startende leraar in het basisonderwijs krijgt bruto ongeveer € 3.100 per maand (salarisschaal L10). Een startende leraar in het speciaal onderwijs krijgt bruto ongeveer € 3.190 per maand (salarisschaal L11). In deze bedragen zitten onder andere het salaris, het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Wat is een LB docent?

De LB-schaal gold voor leerkrachten in het speciaal (basis)onderwijs en voor leerkrachten in het reguliere basisonderwijs met een speciale opleiding of functie. Voorbeelden van LB-functies zijn rekencoördinator, taalcoördinator, begaafdheidsspecialist of counselor.