Inhoudsopgave:

 1. Waarom hebben we lichamelijke opvoeding op school?
 2. Wat is het doel van lichamelijke opvoeding?
 3. Wat doet een leraar lichamelijke opvoeding?
 4. Wat moet een sportleraar kunnen?
 5. Wie heeft lichamelijke opvoeding bedacht?
 6. Waarom is Lo een verplicht vak?
 7. Wat is het doel van gym?
 8. Wat verdient docent lichamelijke opvoeding?
 9. Wat verdien je als sportdocent?
 10. Welk niveau moet je hebben voor gymdocent?
 11. Welke niveau heb je nodig voor gymdocent?
 12. Hoe heette de ALO vroeger?
 13. Hoeveel uur Lo is verplicht?
 14. Hoeveel uur Lo is verplicht per week?

Waarom hebben we lichamelijke opvoeding op school?

Onderzoek bevestigt dat kinderen zich door bewegingsonderwijs motorisch beter ontwikkelen en fitter zijn(19, 5). Spelen en sporten zijn de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen. Zo ontwikkelen ze zich veelzijdig en ontdekken ze waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

Wat is het doel van lichamelijke opvoeding?

Op de meeste scholen wordt het vak lichamelijke opvoeding gebruikt om fysieke inspanning aan te moedigen door middel van het uitoefenen van verschillende sporten. Het vergroot de conditie en gezondheid van de leerling en het verbetert team-opbouw, samenwerking, sportiviteit en eerlijk spel.

Wat doet een leraar lichamelijke opvoeding?

Je bereidt je lessen voor, voert deze uit en evalueert ze. Begeleiding van leerlingen. Tijdens de les help en stimuleer je je leerlingen bij het uitvoeren van oefeningen. Je legt ze de spelregels uit en houdt in de gaten of ze zich er ook aan houden.

Wat moet een sportleraar kunnen?

Het kan mensen in hun denkvermogen, kracht, behendigheid en snelheid verbeteren en hen een goed en zelfverzekerd gevoel geven. De sportleraar werkt op een school, sportschool of bij een andere instelling waar gesport wordt. De sportleraar geeft les en begeleidt de personen bij het sporten.

Wie heeft lichamelijke opvoeding bedacht?

De methodiek van Adolf Spiess en Alfred Maul.

Waarom is Lo een verplicht vak?

Het vak lichamelijke opvoeding kreeg bij het vervallen van de wettelijke lessentabel in 2005 een beschermde status. Hiermee wil de overheid garanderen dat leerlingen in het voortgezet onderwijs voldoende uren lichamelijke opvoeding krijgen.

Wat is het doel van gym?

Bewegen op muziek. Vechtspelen. Aanleren of correctie van gezonde lichaamshouding.

Wat verdient docent lichamelijke opvoeding?

Een Docent Lichamelijke Opvoeding in Nederland verdient gemiddeld € 3.950 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.360 (laag) tot € 4.545 (hoog).

Wat verdien je als sportdocent?

Na je opleiding start je op ongeveer 2720 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 3505 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 20.26 euro bruto.

Welk niveau moet je hebben voor gymdocent?

Gymdocent worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben.

Welke niveau heb je nodig voor gymdocent?

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je een diploma havo, vwo of mbo op niveau 4 nodig of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Er worden geen specifieke eisen aan je profiel of vakkenpakket gesteld.

Hoe heette de ALO vroeger?

Geschiedenis van de ALO Eerst heette het Lichamelijke oefening. Hier werd veel discipline van je verwacht en er waren bijvoorbeeld geen balsporten. Na de tweede wereldoorlog kwam hier verandering in. Het vak kreeg meer een pedagogische achtergrond.

Hoeveel uur Lo is verplicht?

Het aantal uren voor het vak lichamelijke opvoeding en de eisen waaraan het vak moet voldoen, hebben tot gevolg dat 2,5 uur op het vmbo, 2,2 uur op de havo en 2 uur op het vwo een uitgangspunt is waar scholen moeilijk omheen kunnen.

Hoeveel uur Lo is verplicht per week?

Een schoolweek duurt in het voltijds secundair onderwijs minstens 28 lesuren van 50 minuten. In de meeste scholen is er tussen de 32 en 36 uur les per week. Je school kan dat zelf bepalen. De lesuren moeten gelijkmatig over 5 lesdagen gespreid zijn.