Inhoudsopgave:

 1. Wat is het verschil tussen een blokdiagram en een staafdiagram?
 2. Wat is een horizontale staafdiagram?
 3. Hoe heet een ronde grafiek?
 4. Waarom een cirkeldiagram gebruiken?
 5. Waarom een Puntengrafiek?
 6. Wat is een Puntgrafiek?
 7. Hoe benoem je een grafiek?
 8. Waarom geen taartdiagram?
 9. Waarom heeft een verticale as een Scheurlijn?
 10. Hoe noem je het zigzag lijntje op de verticale as?
 11. Wat voor grafieken zijn er?

Wat is het verschil tussen een blokdiagram en een staafdiagram?

Een beelddiagram is een vorm van een staafdiagram waarin de lengte van de staven door figuurtjes wordt aangegeven. Een blokdiagram of vlakdiagram is een schematische voorstelling van een systeem of een proces, waarin de belangrijkste functie schematisch in blokken zijn aangegeven.

Wat is een horizontale staafdiagram?

Een staafdiagram wordt veel gebruikt omdat deze snel en eenvoudig is af te lezen. De staven staan los van elkaar. De staven lopen allemaal verticaal of horizontaal. Een staafdiagram teken je op schaal.

Hoe heet een ronde grafiek?

Een cirkeldiagram heeft de vorm van een cirkel. De cirkel is verdeeld in verschillende stukken. Deze stukken hebben allemaal een andere betekenis. Doordat de informatie zo overzichtelijk in het diagram staat, kun je snel zien wat de verdeling is.

Waarom een cirkeldiagram gebruiken?

Een cirkeldiagram, schijfdiagram of taartdiagram is een grafiek ofwel diagram in de vorm van een cirkel, gebruikt om een verdeling van bepaalde gegevens op eenvoudige wijze weer te geven. De cirkel wordt daartoe verdeeld in sectoren, waarbij de grootte van een sector het aantal van een bepaald gegeven voorstelt.

Waarom een Puntengrafiek?

De stippen komen alleen voor op een heel getal omdat je geen halve mensen kan hebben. De punten kun je daarom niet met elkaar verbinden. Ook zijn het geen horizontale lijnstukjes omdat de waardes niet een bepaalde periode constant zijn. Daarom gebruik je losse punten in zo'n grafiek.

Wat is een Puntgrafiek?

- Puntengrafiek : Als de waarden van een tabel als losse punten in een grafiek komen te staan. - Lijngrafiek : Als de losse puntjes met een lijn verbonden zijn. - Vloeiende lijngrafiek: Als de punten door een vloeiende lijn verbonden zijn.

Hoe benoem je een grafiek?

Klik op de grafiek en op het tabblad Grafiekindeling. Klik onder Labels op Grafiektitel en klik vervolgens op de gewenste optie. Selecteer de tekst in het vak Grafiektitel en typ een titel voor de grafiek.

Waarom geen taartdiagram?

De boodschap van een taartdiagram is vaak om aan te duiden welk element het grootste is. Dat suggereert een bepaalde rangschikking, van boven naar beneden of van links naar rechts. Maar die boodschap wordt niet ondersteund door een cirkel, omdat deze geen begin en geen einde kent.

Waarom heeft een verticale as een Scheurlijn?

Een scheurlijn is een 'gebroken' lijntje in een as van een grafiek om aan te geven dat de schaalverdeling niet bij 0 begint. ... en dan gebruik je een scheurlijntje om dat aan te geven.

Hoe noem je het zigzag lijntje op de verticale as?

Een zaagtand kan je gebruiken om een stukje op de verticale as over te slaan. Op de horizontale as is een zaagtand niet nodig. Een zaagtand gebruik je altijd om een stukje te overbruggen. Een zaagtand wordt ook wel eens een scheurlijn genoemd.

Wat voor grafieken zijn er?

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.