Inhoudsopgave:

  1. Wie bellen na inbraak?
  2. Wat zijn de straffen voor inbraak?
  3. Is het inbraak als de deur open is?
  4. Wat te doen na een inbraak?
  5. Hoe lang vast na mishandeling?
  6. Kan een bedrijf aangifte doen?
  7. Wat gebeurt er na aangifte van diefstal?

Wie bellen na inbraak?

Bel dan gelijk het nationale alarmnummer 112 als u vermoedt dat de inbrekers nog in de buurt zijn. Weet u zeker dat de inbrekers al lange tijd gevlucht zijn, dan moet u bij de politie aangifte doen van inbraak of poging tot inbraak. Hiervoor belt u .

Wat zijn de straffen voor inbraak?

Bij diefstal of inbraak waarbij geen dreiging of geweld is gebruikt, gaat het over het algemeen om een eenvoudig, licht misdrijf: de officier van justitie eist maximaal 1 jaar gevangenisstraf. Lichte misdrijven worden door de politierechter behandeld.

Is het inbraak als de deur open is?

Bij de inbraak in uw wijk sloop een inbreker een woning in, vermoedelijk door een openstaand raam of een niet afgesloten deur. Insluiping is een gelegenheidsdelict en 'gelegenheid maakt de dief'.

Wat te doen na een inbraak?

De eerste stap die je moet zetten is simpel: doe aangifte bij de politie. Zo kun je alles op alles zetten om de daders te vinden. Hiervoor hoef je niet 112 te bellen maar kun je direct contact opnemen met je lokale politiebureau via .

Hoe lang vast na mishandeling?

Voor een eenvoudige diefstal kan een maximale straf worden opgelegd van 4 jaar gevangenisstraf of een geldboete van maximaal € 20.000. Strafrechters hanteren hun eigen oriëntatiepunten bij het bepalen van de straf: de zogeheten LOVS-oriëntatiepunten.

Kan een bedrijf aangifte doen?

U kunt als ondernemer of namens uw bedrijf aangifte doen. ... Ook medewerkers kunnen hier aangifte van inbraak doen. Heeft een collega al aangifte gedaan, dan kunt u dat zien.

Wat gebeurt er na aangifte van diefstal?

Na aangifte van diefstal kunt u in uw persoonlijke omgeving van Politie.nl volgen hoe het onderzoek verloopt. Iedere keer als de politie een stap verder is, krijgt u een e-mail. Bekijk de status van het politieonderzoek online.