Inhoudsopgave:

 1. Hoe weet je of een product niet comedogeen is?
 2. Wat is niet comedogeen?
 3. Welke ingrediënten zijn comedogeen?
 4. Wat doen siliconen op je huid?
 5. Is kokosolie comedogeen?
 6. Hoe gebruik je salicylzuur?
 7. Is silicone slecht voor de huid?
 8. Waarom zijn siliconen slecht voor je huid?
 9. Is minerale make-up beter?
 10. Waar minerale make-up kopen?
 11. Is kokosolie goed voor acne?
 12. Wat doet kokosolie voor je tanden?
 13. Hoe lang salicylzuur intrekken?

Hoe weet je of een product niet comedogeen is?

Wanneer een make-up product een "niet-comedogeen" etiket heeft, betekent dit dat deze make-up ingrediënten bevat die poriën niet verstoppen. Deze producten zijn klinisch getest om het "niet-comedogene" etiket te verkrijgen.

Wat is niet comedogeen?

Niet-Comedogeen Comedonen zijn in wezen verstopte poriën. Open comedonen zijn beter bekend als mee-eters, terwijl gesloten comedonen meestal als puistjes worden aangeduid. 'Niet-Comedogene' huidverzorgingsproducten worden meestal aanbevolen voor mensen met een vette of acne gevoelige huid.

Welke ingrediënten zijn comedogeen?

Comedogene ingrediënten die je beter kan vermijden:
 • Zeep: zepen bevatten uitdrogende, alkalische stoffen die zeer uitdrogend werken op de huid.
 • SD alcohol (harde alcohol): harde alcohol werkt zeer uitdrogend op de huid en kan tevens verstoppingen veroorzaken.

Wat doen siliconen op je huid?

Siliconen in crèmes vormen een beschermend laagje op de huid waardoor allergenen en irriterende stoffen de huid lastiger binnen kunnen dringen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat vocht minder goed de huid kan verlaten waardoor siliconen een bijdrage leveren aan een gehydrateerde huid.

Is kokosolie comedogeen?

Kokosolie is een tweesnijdend zwaard voor onze huid. Enerzijds heeft het prachtige huidverzorgende eigenschappen, maar anderzijds heeft het een relatief sterk comedogeen effect. De reden hiervoor is dat kokosolie door zijn samenstelling niet echt in de huid trekt, maar juist een laagje op de huid vormt.

Hoe gebruik je salicylzuur?

Zalf
 1. De zalf in een dunne laag uitsmeren.
 2. Eventueel afdekken met een droog verband.
 3. Soms adviseert de arts om gedurende enkele dagen de huid af te dekken met folie of tape. Hierdoor kan de salicylzuur beter inwerken op de hoornlaag van de huid.

Is silicone slecht voor de huid?

Siliconen zelf hebben geen voedende waarde voor de huid, omdat er geen natuurlijke of huideigen bouwstenen aanwezig zijn, zoals vitamines, mineralen, glycerine en onverzadigde vetzuren. Het doet dus niks tegen huidveroudering, roodheid, pigmentatie of andere huidproblemen.

Waarom zijn siliconen slecht voor je huid?

Waardeloze verzorgingsproducten op basis van paraffine, siliconen en andere synthetische stoffen verstoppen je poriën, belemmeren het ademen van je huid, ontregelen daardoor de doorbloeding en brengen je huid dus stelselmatig uit balans. Vroeg of laat ontstaan daardoor huidklachten.

Is minerale make-up beter?

Minerale make-up is over het algemeen beter voor je huid dan reguliere make-up, want: Aan minerale make-up moeten minder bijkomende stoffen worden toegevoegd. Producten met mineralen blijven langer houdbaar, waardoor minder conserveermiddelen nodig zijn.

Waar minerale make-up kopen?

SoloBioMooi verkoopt verschillende natuurlijke make-up, minerale make-up van de merken Boho Green make-up, Benecos en UOGA UOGA. Alle make-up producten van deze merken zijn gemaakt op een minerale basis. De producten zijn geschikt voor de meest problematische en gevoelige huidtypen en zijn dierproefvrij.

Is kokosolie goed voor acne?

Kokosolie kan om de volgende redenen gunstig zijn voor acne: Het verwijderen van acne veroorzakende bacteriën: Mocht je momenteel benzoylperoxide gebruiken of een ander chemisch middel kan kokosolie weleens een goed alternatief zijn. Het laurinezuur in kokosolie kan namelijk acne bacteriën doden.

Wat doet kokosolie voor je tanden?

Natuurlijke kokosolie voor je tanden heeft een ontgiftende werking en het verwijdert tandplak. Dit is in 2019 wetenschappelijk bewezen en het verwijdert meer tandverkleuringen dan een reguliere mondspoeling. Het wordt vaak afgedaan als alternatieve geneeskunde, maar het is een natuurlijk middel.

Hoe lang salicylzuur intrekken?

Zalf tegen wratten, likdoorns of eeltknobbels Week de wrat, likdoorn of eeltknobbel vijf minuten in warm water en droog daarna goed af. Dek de omliggende huid eventueel af met een beetje vaseline of een likdoornring, om de gezonde huid tegen irritatie te beschermen.