Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn de voordeel van full frame camera?
 2. Waarom DSLR camera?
 3. Is fotograferen moeilijk?
 4. Wat is een goede cursus fotografie?
 5. Is fotografie iets voor mij?
 6. Welke opleiding fotograaf?
 7. Waar kan ik fotografie studeren?
 8. Wat is 100% crop?
 9. Kan een APS-C lens op een full frame camera?

Wat zijn de voordeel van full frame camera?

Het grootste voordeel van een full frame camera is dat er geen cropfactor op zit. Cropfactor houdt in dat er een uitsnede van het beeld wordt gemaakt omdat de sensor te klein is om het hele beeld vast te leggen. Met een full frame camera lukt dit wel.

Waarom DSLR camera?

Een spiegelreflex heeft duidelijke voordelen vergeleken met bijvoorbeeld een smartphone of compactcamera. Vooral de beeldkwaliteit is zichtbaar beter. Daarnaast kun je allerlei camera-instellingen aanpassen en heb je veel invloed op de scherptediepte.

Is fotograferen moeilijk?

Als je er elke dag twee uur mee bezig bent zul je veel beter gaan fotograferen. Een onderwerp vinden om te fotograferen hoeft niet moeilijk te zijn. In en om huis zijn meer dan voldoende onderwerpen te vinden. Familieleden kun je zo vaak als zij toestaan vastleggen.

Wat is een goede cursus fotografie?

Alleen Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag leidt echte fotografen op. De techniek leer je beter op een vak-opleiding. De bekendste twee zijn de Fotovakschool, met zeven locaties in het land, en de Fotoacademie, die alleen in Amsterdam zit.

Is fotografie iets voor mij?

De meeste mensen die beginnen met fotograferen zien hun camera als hulpmiddel om creatieve ideeën te kunnen omzetten in iets tastbaars. Of om hun kijk op de wereld zichtbaar te maken en te kunnen delen met anderen. Fotografie kan dus zeker een manier zijn om gevoelens, ideeën en emoties te vertalen.

Welke opleiding fotograaf?

Voor het beroep van fotograaf bestaan verschillende basisopleidingen op mbo-niveau. Je kunt daarna doorstromen naar het hbo. Met een mbo-vooropleiding als basis heb je het voordeel dat je vaktechnisch al goed bent ontwikkeld.

Waar kan ik fotografie studeren?

Lijst met scholen en instituten die een opleiding fotografie aanbieden
 • Syntra West (Brugge - Ieper - Kortrijk - Oostende - Roeselaere - Veurne) ...
 • KdG - Karel de Grote-Hogeschool. ...
 • Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Sint-Niklaas. ...
 • ACEBE, Antwerpen. ...
 • Katholieke Hogeschool Limburg, Diepenbeek. ...
 • COLOMAplus, Mechelen.

Wat is 100% crop?

Bij een 100% crop snijd je een deel van de foto uit en plaats je dit deel 'op ware grote' in beeld. Met deze 100% crop kun je goed de scherpte in de foto beoordelen of zien hoeveel ruis de foto heeft.

Kan een APS-C lens op een full frame camera?

Canon APS-C lenzen kun je bijvoorbeeld helemaal niet op een full-frame gebruiken.