Inhoudsopgave:

  1. Hoe kies je een apotheek?
  2. Kan je bij elke apotheek medicijnen halen?
  3. Kun je bij meerdere apotheken ingeschreven staan?
  4. Kan ik ook medicijnen halen bij een andere apotheek?
  5. Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek?
  6. Hoe verander je van huisarts?
  7. Kun je medicijnen terugbrengen?

Hoe kies je een apotheek?

Veel huisartsen hebben afspraken gemaakt met een bepaalde apotheek in hun buurt. Je mag alsnog altijd je eigen apotheek kiezen, net als je ook je eigen huisarts mag kiezen. Je kunt dan vragen om het recept mee te krijgen in plaats van het direct naar de apotheek te laten sturen.

Kan je bij elke apotheek medicijnen halen?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Kun je bij meerdere apotheken ingeschreven staan?

Aangezien de meeste dorpen en steden meerdere apotheken hebben kan jij altijd overstappen naar een andere apotheek. Zorg er wel voor dat je eerst staat ingeschreven bij een nieuwe apotheek voordat je weggaat bij de oude apotheek. De apotheker zal wel willen weten of je weggaat vanwege verhuizing of klachten.

Kan ik ook medicijnen halen bij een andere apotheek?

Kan ik mijn geneesmiddelen bij uw apotheek krijgen als ik bij een andere apotheek vaste klant ben? Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek?

Uw arts kijkt eerst of een medicijn goed werkt bij u. Als dit zo is dan krijgt u van uw arts een recept voor een periode langer dan 15 dagen. Bij chronisch gebruik van dure geneesmiddelen door goed ingestelde patiënten krijgt u steeds voor maximaal 3 maanden medicijnen mee.

Hoe verander je van huisarts?

Van huisarts veranderen Dat doet u zo: informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen; licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert; vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.

Kun je medicijnen terugbrengen?

Nee, dat kan helaas niet. Zodra een medicijn de apotheek verlaat, kan de apotheker niet meer garanderen dat het medicijn onder de juiste omstandigheden is bewaard. En dus nog veilig is voor een volgende gebruiker. Daarom nemen apothekers maatregelen om te voorkomen dat hun patiënten medicijnen overhouden.