Inhoudsopgave:

 1. Wat is de beste douchegel?
 2. Hoe gebruik je Douchefoam?
 3. Is douchegel voor haar of lichaam?
 4. Welke douchegel is gezond?
 5. Welke douchegel ruikt lekker?
 6. Is Sanex goed voor de huid?
 7. Wat is het verschil tussen Douchecreme en douchegel?
 8. Hoe werkt shower gel?
 9. Is Shower Gel voor je lichaam?
 10. Is douchegel goed voor je gezicht?
 11. Is Dove goed voor je huid?
 12. Hoe zorg je ervoor dat je lekker ruikt?

Wat is de beste douchegel?

Een douchegel of zeep met lipiden (vetten), herstelt en bevochtigt de opperhuid. Ceramide, een lipide dat van nature aanwezig is in de huid wordt gebruikt in producten van CeraVe voor hun hydraterende eigenschappen. Om de vochtbalans van de epidermis op peil te houden is een douchegel met ceramiden aangeraden.

Hoe gebruik je Douchefoam?

Een douchegel gebruiken. Zet de douche aan en stap eronder. Elke temperatuur waar je je lekker bij voelt is prima, maar houd in gedachten dat heel heet water de huid kan beschadigen. Als je vaak last hebt van een droge huid, overweeg dan om lauw of handwarm water te gebruiken.

Is douchegel voor haar of lichaam?

Maar het grootste verschil tussen shampoo en douchegel is natuurlijk de geur. In douchegels zitten meestal meer parfums en vaak ook nog hydraterende stoffen voor een zachte huid. Conclusie: Je kunt dus prima je haar met douchegel wassen.

Welke douchegel is gezond?

Test van douchegels
MerkVerdachte geurstoffenOordeel
Nivea Waterlily & Oil douchegelparfum, citronellolgoed
Rilanja Body creme douche tropicparfumgoed
Sebamed frisse doucheparfumgoed
Dove Beauty Douche Go Fresh Energiseparfum, citronellolredelijk goed
12-Aug-2010

Welke douchegel ruikt lekker?

Deze vijf douchegels van de merken Kneipp, Rituals, Fa en Treacle Moon ruiken stuk voor stuk heerlijk. Deze douchegel van het merk Kneipp komt als schuim uit de fles en ruikt naar oranjebloesem. De geur is niet heel overweldigend, maar doet wel denken aan Moam fruitsnoepjes.

Is Sanex goed voor de huid?

De formule houdt je huid soepel en zacht, en zorgt voor een gehydrateerde en gezonde huid. En dat alles zonder overbodige chemische stoffen. Sanex begrijpt als geen ander hoe belangrijk je lichaam voor je kan zijn. Bij het verzorgen van je lichaam kan soms het verzorgen van je huid wel eens minder belangrijk worden.

Wat is het verschil tussen Douchecreme en douchegel?

Douchegel bestaat vaak uit een duidelijke emulgerende agent zoals guargom of glycerine. De gel is over het algemeen doorzichtig en heeft een gelatine-achtig textuur. Douchecrème is doorgaans een hydraterende formule met een dekkende of semi-dekkende kleur en het formule is dunner dan een douchegel.

Hoe werkt shower gel?

Douchegel is een stroperige vloeistof die gebruikt kan worden voor het wassen van huid en haar. Het voordeel is dat men bij het douchen voldoende heeft aan douchegel, als vervanger voor shampoo, zeep en een washandje.

Is Shower Gel voor je lichaam?

Omgekeerd zal een douchegel wat meer hydraterende ingrediënten bevatten dan een shampoo. Zeker als je een droge huid hebt, of wat vetter haar, dan is een twee-in-een-product niet optimaal. Zo'n product zal je haar waarschijnlijk wat minder goed “ontvetten' en je lichaam juist te veel uitdrogen.

Is douchegel goed voor je gezicht?

Je gezicht wassen met douchegel Waarom niet? Douchegel is veel te agressief voor de gezichtshuid, vooral die heerlijk schuimende varianten. Ze wassen al het natuurlijke vet van je huid weg, waardoor je huid heel droog kan worden. Daarnaast kunnen de ingrediënten in deze producten je huid irriteren.

Is Dove goed voor je huid?

Maar het helpt ook uitgedroogde huid en irritatie te voorkomen, dus het is niet helemaal ongunstig. Dove Beauty Bar, zoals onze Dove Original, hebben 100% milde reinigers en 1/4 hydraterende crème die voor een voedende balans zorgen zodat je huid niet uitdroogt zoals bij een klassieke zeep.

Hoe zorg je ervoor dat je lekker ruikt?

Dit moet je doen om altijd goed te ruiken
 1. Zorg voor goede eetgewoonten. ...
 2. Hydrateer. ...
 3. Zorg voor je kleding. ...
 4. Spray op de juiste plaatsen. ...
 5. Werk in laagjes. ...
 6. Zorg ervoor dat je parfum blijft. ...
 7. Herhaal, herhaal, herhaal. ...
 8. Bedenk dat lekker ruiken een levensstijl is.