Inhoudsopgave:

  1. Wie mag zorgkosten aftrekken?
  2. Kun je een hond op de zaak zetten?
  3. Waarom een Kantoorhond?
  4. Hoeveel btw op hond?
  5. Hoe vaak wordt een bril vergoed?

Wie mag zorgkosten aftrekken?

U mag de zorgkosten aftrekken die u maakt voor: uw fiscale partner en/of uw kinderen tot 27 jaar; ouders, broers of zussen die bij u in huis wonen en die afhankelijk zijn van uw zorg; ernstig gehandicapte personen van 27 jaar of ouder die bij u in huis wonen.

Kun je een hond op de zaak zetten?

Ondernemers die een waakhond voor hun bedrijf aanschaffen, kunnen alle kosten van hun viervoeter als bedrijfskosten opvoeren. Denk aan de aanschaf, maar ook de kosten van voeding, inentingen, het hondenhok. Uiteraard moet u dan wel aannemelijk maken dat er een zakelijke reden is voor 'een hond van de zaak'.

Waarom een Kantoorhond?

Een kantoorhond zorgt voor ontspanning Een kantoorhond leidt tot een verbeterde werksfeer en een lager ziekteverzuim, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek naar honden op de werkvloer uit 2017. De kantoorhond heeft een positief effect op de perceptie van stress.

Hoeveel btw op hond?

Belastingen. Verkoop van honden en katten valt onder het normale btw tarief van 21%.

Hoe vaak wordt een bril vergoed?

Je krijgt dan één keer per twee jaar een vergoeding van 100% tot een maximum van € 100. Als je in het eerste jaar dus die bril van € 150 koopt, krijg je hier € 100 van vergoed. Je betaalt zelf dan € 72 (€ 22 voor de verzekering en € 50 voor je bril).