Inhoudsopgave:

 1. Hoe weet je bij welke apotheek je zit?
 2. Welke diensten levert de apotheek?
 3. Wat zijn Apotheekkosten?
 4. Kun je bij iedere apotheek terecht?
 5. Kun je bij alle apotheken terecht?
 6. Hoe ziet een dag van een apotheker eruit?
 7. Wat verdien je als apotheker?
 8. Hoe vaak betaal je Terhandstellingskosten?
 9. Wat kost een herhaalrecept?
 10. Wat is koffiegeld?
 11. Wat valt onder de WKR 2020?
 12. Waarom krijg ik rekening van apotheek?

Hoe weet je bij welke apotheek je zit?

Meld bij je huisarts bij welke apotheek je staat ingeschreven. Dit kun je aan de dokter zelf of aan zijn/haar assistent(e) doorgeven. Zij verwerken dit dan in je medisch dossier.

Welke diensten levert de apotheek?

Praktijkorganisatie van een openbare apotheek Alle apotheken leveren geneesmiddelen op recept en zorgen voor medicatiebewaking en -begeleiding. Daarnaast kan de patiënt in de apotheek terecht voor zelfzorgadvies en zelfzorgmiddelen. De apotheek levert ook services, zoals thuisbezorging of een kluisjessysteem.

Wat zijn Apotheekkosten?

De apotheekkosten (dit noemen we ook wel 'kosten terhandstelling') bestaan uit kosten voor werkzaamheden door de apotheek: medicatiedossier controleren en up-to-date houden. controle of je de voorgeschreven medicijnen tegelijkertijd met andere medicijnen kunt gebruiken.

Kun je bij iedere apotheek terecht?

U kunt bij iedere apotheek in Nederland terecht voor medicijnen. Wel is het raadzaam om u in te schrijven bij een apotheek in de buurt. De apotheker houdt namelijk een dossier bij waarin staat beschreven welke medicijnen u gebruikt. Een van de taken van een apotheker is de bewaking van het medicijngebruik.

Kun je bij alle apotheken terecht?

Ben ik verplicht mijn geneesmiddelen altijd bij dezelfde apotheek te halen? Nee, in Nederland kunt u zelf kiezen bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. Dat kan dus een andere apotheek zijn dan waar uw gegevens (al) bekend zijn.

Hoe ziet een dag van een apotheker eruit?

Avond- en weekenddiensten worden bij toerbeurt ingevuld door collega's van alle zeven apotheken. Aan de balie doen we ons best om patiënten te woord te staan en een luisterend oor te bieden. ... Als een patiënt meerdere vragen heeft maken we vaak een afspraak op korte termijn.

Wat verdien je als apotheker?

Salaris Apotheker Als beginnend apotheker in loondienst kan je rekenen op een bruto startsalaris van €3.625,- en €4.455,-. Dit salaris kan oplopen van €5.905,- tot €6.365,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag. Een ziekenhuisapotheker start na zijn specialisatie met een bruto maandsalaris van ten minste € 4.990,-.

Hoe vaak betaal je Terhandstellingskosten?

Terhandstellingskosten: deze kosten zijn bijvoorbeeld voor het controleren of u de juiste medicijnen krijgt en of het medicijn geschikt is voor u. Daarnaast waakt de apotheker ervoor dat u geen verkeerde combinatie van medicijnen gebruikt. U betaalt deze kosten elke keer dat u een medicijn haalt.

Wat kost een herhaalrecept?

Bij een herhaalrecept blijft het hierbij. Gaat het om medicijnen die voor het eerst worden gebruikt of die langer dan een jaar niet zijn meegegeven, dan kan ook de internetapotheek hiervoor €6 rekenen.

Wat is koffiegeld?

Een vergoeding voor dranken en andere kleine consumpties, het zogenoemde 'koffiegeld', moet u tot het belastbare loon van uw werknemer rekenen. Als u de vergoeding aanwijst als eindheffingsloon is de vergoeding voor de werknemer vrij van loonheffingen.

Wat valt onder de WKR 2020?

De regeling voor de werkkostenregeling geldt voor:
 • Maaltijden in de kantine en op kantoor.
 • Kerstpakketten.
 • Parkeergelden (vergoeding boven € 0,19).
 • Internet thuis (mits tenminste 10% zakelijk gebruik).
 • Fiets, scooter en dergelijke.
 • Personeelsactiviteiten.
 • Persoonlijke verzorging.
 • Producten uit eigen bedrijf.

Waarom krijg ik rekening van apotheek?

Eigen risico voor medicijnen in het basispakket De zorgverzekeraar vergoedt dus de medicijnen uit het basispakket. Binnen deze vergoeding heeft u wel een verplicht eigen risico: de eerste 385 euro betaalt u zelf. U krijgt daarvoor een rekening van de zorgverzekeraar.