Inhoudsopgave:

 1. Hoe een broek stikken?
 2. Hoeveel stof nodig voor een lange broek?
 3. Hoe kan ik het beste een broek innemen?
 4. Hoe maak je van een lange broek een korte broek?
 5. Hoe maak je broeken?
 6. Hoe teken je een spijkerbroek?
 7. Welke stof voor lange broek?
 8. Hoeveel meter stof voor jeans?
 9. Hoe maak je je broek smaller?
 10. Hoe maak je de taille van een broek smaller?
 11. Wat kun je maken van een korte broek?
 12. Hoe een broek korter knippen?
 13. Hoe kun je een broek uittrekken?
 14. Hoe maken ze spijkerbroeken en op welke manier?

Hoe een broek stikken?

Leg de voor- en achterkant van de broek goed op elkaar, zodat je ziet hoe de linker en rechter broekspijp eruit gaan zien. Speld de binnen-been naden op elkaar. Zorg dat de kruisnaden precies op elkaar liggen, net als de streepjes die je op je stof hebt overgenomen van het patroon. Stik de naad vast op 1 cm.

Hoeveel stof nodig voor een lange broek?

Met een heupwijdte tot 120 cm heb je ongeveer 1,5 tot 2 keer de lengte van de broek nodig. Voorbeeld: Heeft de broek een lengte van 80 cm (inclusief zoom), en heeft de paspersoon een heupwijdte van 100 cm? Dan heb je 80 x 1,5 tot tot 160 cm stof nodig.

Hoe kan ik het beste een broek innemen?

Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.

Hoe maak je van een lange broek een korte broek?

0:524:00Suggested clip 59 secondsMaak een Korte Broek van je Lange Broek - DIY - YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Hoe maak je broeken?

Voor het maken van een broek moet je nauwkeurig uitgesneden stukken stof aan elkaar naaien. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je de stijl en de maat krijgt die je wilt. Met behulp van een patroon kun je broeken maken die er goed uitzien en goed passen.

Hoe teken je een spijkerbroek?

0:012:42Suggested clip 52 secondsJeanskleding - Tekenen | Jill - YouTubeYouTube

Welke stof voor lange broek?

De meest gangbare stoffen voor broeken zijn: jeansstof (denim) met of zonder stretch, gabardine, bengaline, linnen, (stretch)katoen. Je kunt ook ribcord of wol gebruiken. Leggings kun je maken van lycra en joggingbroeken van joggingstof, French terry of punta di roma.

Hoeveel meter stof voor jeans?

Hoeveel stof je nodig hebt om zelf een spijkerbroek te naaien, hangt ook van jouw maat af. Het patroon geeft een richtlijn. Zelf koop ik altijd 2 meter, maar dat is aan de veilige kant. Met mijn maat 40/42 (en 1.70 meter lengte) hou ik van die lap dan een stuk van 30 cm over.

Hoe maak je je broek smaller?

In feite maak je je broek smaller door de volgende stappen: De tailleband van een broek bestaat meestal uit twee lagen. Maak twee knipjes in de binnenste laag van de tailleband. Eén knipje maak je aan de rugzijde links, de tweede aan de rugzijde rechts, richting de zijnaden van de broek.

Hoe maak je de taille van een broek smaller?

Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek. Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.

Wat kun je maken van een korte broek?

Als je een ruimvallende, comfortabele korte broek wilt waar je de hele zomer in kunt wonen, knip dan een losvallende spijkerbroek af en maak er een bermuda van. Ook een strakke spijkerbroek die om de dijen en knieën heen zit kan leuk zijn als bermuda, vooral als je er een wijde top bij draagt.

Hoe een broek korter knippen?

Knip de broekspijpen af op de onderste lijn. Niet afgebeeld, maar wel belangrijk: aan beide zijkanten is de naad dikker: knip een puntje schuin af, zodat je het mooier kunt omvouwen! Vouw en strijk de bovenste lijn zo strak en recht mogelijk. Vouw dan de onderkant naar binnen en strijk/pers dit ook zo stevig mogelijk.

Hoe kun je een broek uittrekken?

Toch kan het enorm handig zijn wanneer je een strakke broek iets losser wil maken! Trek je broek aan, ga in bad met (lauw)warm water zitten en probeer kleine bewegingen te maken zoals je knieën optrekken of je benen strekken. Laat je broek drogen aan de lucht, zo voorkom je dat ze opnieuw krimpt in de droogkast.

Hoe maken ze spijkerbroeken en op welke manier?

Spijkerbroek
 • Een spijkerbroek, ook wel jeans, is een broek die meestal van een blauwe, sterke, gekeperde katoenen stof (denim oftewel spijkerstof) wordt gemaakt. ...
 • De stof van spijkerbroeken wordt geweven met een schering die indigo gekleurd is, terwijl de draden van de inslag wit zijn.