Inhoudsopgave:

 1. Waar hebben mensen met ADHD last van?
 2. Wat is een ADHD aanval?
 3. Wat hebben mensen met ADHD nodig?
 4. Waar lopen mensen met ADHD tegenaan?
 5. Hoe kan ADHD zich uiten?
 6. Hoe voelen mensen met ADHD zich?
 7. Is ADHD een concentratiestoornis?
 8. Hoe voelt overprikkeling ADHD?

Waar hebben mensen met ADHD last van?

De belangrijkste kenmerken van ADHD zijn:
 • Snel afgeleid zijn; moeite met concentreren.
 • Erg druk zijn (hyperactief).
 • Dingen doen zonder na te denken (impulsief).
 • Problemen in het dagelijks leven, zoals thuis, op het werk en in het omgaan met anderen.
 • Dit is al zo van kinds af aan.
14-Dec-2020

Wat is een ADHD aanval?

De hersenen van mensen met ADHD reageren sneller op prikkels (impulsen, stemmingen en gebeurtenissen). Dit kan er toe leiden dat je je moeilijk kunt concentreren en snel afgeleid raakt. Je kunt ook impulsief gedrag vertonen. Vaak ben je lichamelijk overactief of onrustig (hyperactiviteit).

Wat hebben mensen met ADHD nodig?

Het beste is de ADHD te accepteren als iets dat bij je hoort. Je bent niet slecht, dom of lui! Acceptatie helpt om ermee te leren leven. Medicatie voor ADHD helpt de symptomen te verminderen, coaching helpt om praktisch meer grip te krijgen op je leven, waardoor je minder last hebt van je ADHD.

Waar lopen mensen met ADHD tegenaan?

Problemen waar volwassenen met ADHD tegenaan lopen voordat ze de diagnose ADHD krijgen zijn bijvoorbeeld woedeaanvallen, chaotisch zijn, mislukken op school of op het werk, wisselende stemmingen, verslaving, relatieproblemen, faalangst of depressie.

Hoe kan ADHD zich uiten?

Soms uiten de aandachtsproblemen zich in extreem dromerig en sloom zijn. Die kinderen zijn moeilijk te motiveren voor iets; ze lijken weinig energie te kunnen mobiliseren.. Heeft vaak moeite om aandachtig te zijn voor details of maakt achteloze fouten in schoolwerk, op het werk of binnen andere activiteiten.

Hoe voelen mensen met ADHD zich?

Mensen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder herken je vaak aan de concentratieproblemen of het aandachtstekort. Daarnaast zijn ze vaak ook hyperactief en impulsief. Hyperactiviteit herken je aan niet stil kunnen zitten, wiebelen, vaak opstaan of druk en luid praten.

Is ADHD een concentratiestoornis?

ADHD veroorzaakt aandachts- en concentratieproblemen. Ook impulsief keuzes maken en je hyperactief gedragen, zijn opvallende kenmerken. Kinderen met ADHD hebben vaak moeite met luisteren en concentreren.

Hoe voelt overprikkeling ADHD?

#Overprikkeling Heb je #ADHD dat sta je vaak 'aan', je bent alert, je hoort en ziet veel en kunt al die informatie niet altijd goed filteren op mate van belangrijkheid. Je loopt op die manier gemakkelijk vol in je hoofd, wat zorgt voor onrust, bewegingsdrang en slechter slapen.