Inhoudsopgave:

 1. Hoe effectief is thuiswerken?
 2. Hoe ervaren mensen thuiswerken?
 3. Waarom thuiswerken geen goed idee is?
 4. Is thuiswerken productiever?
 5. Wat zijn de nadelen van thuiswerken?
 6. Is thuiswerken beter?
 7. Wat doet thuiswerken met mensen?
 8. Wat vinden medewerkers van thuiswerken?
 9. Is thuiswerken de toekomst?
 10. Is thuiswerken efficienter?
 11. Hoeveel procent van de mensen werkt thuis?
 12. Wat mis je bij thuiswerken?
 13. Wat zijn de voor en nadelen van thuiswerken?
 14. Wat gaat goed op werk?

Hoe effectief is thuiswerken?

Ja, thuiswerken is productief Uit onderzoek van Intermedian onder 11.000 hoogopgeleide medewerkers blijkt dat thuiswerken bevorderlijk is voor de concentratie, de effectiviteit en de productiviteit. Maar dat is niet alles. Thuiswerken zorgt ook voor een betere werk/privé balans.

Hoe ervaren mensen thuiswerken?

Hoe voel je je?
 • Hun werk minder goed kunnen doen dan voorheen (55%)
 • Niet rustig kan werken (31%)
 • Iets vaker vrouw is dan man (60%)
 • In de leeftijdscategorie van 35-45 jaar vallen (29%)
 • En jonge kinderen thuis hebben (34%)

Waarom thuiswerken geen goed idee is?

Thuiswerkers zijn minder productief Er kleeft een risico in werknemers veel laten thuiswerken zonder dat goed te faciliteren. Uit onderzoek onder ruim 1.000 werknemers blijkt dat een aantal randvoorwaarden ervoor kan zorgen dat de productiviteit onder thuiswerkers afneemt.

Is thuiswerken productiever?

Een meerderheid van de respondenten (55%) geeft aan thuis productiever te zijn dan op kantoor. Gemiddeld beoordelen thuiswerkers de eigen productiviteit met een 7,7; de productiviteit op kantoor werd in de pré-coronaperiode met een punt lager beoordeeld, zo blijkt uit cijfers van het CfPB.

Wat zijn de nadelen van thuiswerken?

de nadelen van thuiswerken
 • thuiswerken gaat alleen met een goede werkplek: Op kantoor zijn vaak de apparatuur en materialen beter geregeld dan bij je thuis. ...
 • werk en privé scheiden is vanuit huis moeilijker: ...
 • efficiënt plannen is noodzakelijk: ...
 • je hebt minder contact met collega's:

Is thuiswerken beter?

Je bent productiever Rumoerige collega's, de zoveelste koffiepauze of andere storende onderbrekingen; zodra je thuiswerkt heb je er minder last van. Dat is ook een van de redenen waarom thuiswerkers aangeven thuis méér gedaan te krijgen dan op kantoor. Ze hebben gewoonweg minder afleiding.

Wat doet thuiswerken met mensen?

Door het thuiswerken vervlakt de ervaring van de verschillende aspecten van ons leven. Leons: ,,Mensen gaan zich vervelen, somber voelen of zelfs moedeloos.'' Als mensen zich niet verbonden voelen met werk, kunnen ze gedemotiveerd raken en dat kan leiden tot productieverlies, legt ze uit.

Wat vinden medewerkers van thuiswerken?

Een recent onderzoek van Gallup wijst ook uit dat medewerkers die drie tot vier dagen per week thuiswerken, zich sneller "betrokken voelen" en zich minder snel "niet betrokken voelen" dan de mensen die elke dag op kantoor werken(12).

Is thuiswerken de toekomst?

Grote bedrijven willen ook na de coronacrisis blijven inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. "Thuiswerken is een blijvertje", luidt de conclusie.

Is thuiswerken efficienter?

Thuis werken in plaats van op kantoor leidt tot meer focus en efficiëntie, volgens ambtenaren. Tijdens het thuiswerken ervaart de helft van de medewerkers dat hun productiviteit is toegenomen in vergelijking met werken op kantoor. ... Ook ervaart 48 procent een toename in flexibiliteit.

Hoeveel procent van de mensen werkt thuis?

Al een tijdje neemt het percentage thuiswerkers toe. In 2013 werkte ruim een derde (34 procent) van alle werkenden thuis, in 2019 bijna twee vijfde (39 procent).

Wat mis je bij thuiswerken?

Een derde geeft aan hun eigen werkplek te missen en 40 procent de kantoorpraat bij de koffieautomaat. Driekwart van de thuiswerkers zegt hun collega's nog het meeste te missen. ,,Het kantoorleven blijkt dus een groter sociaal gebeuren te zijn dan we denken. Je mist toch de interactie en de grapjes.

Wat zijn de voor en nadelen van thuiswerken?

De voordelen en nadelen van thuiswerken
 • Werknemers zijn tevredener en gemotiveerder. ...
 • Hogere productiviteit. ...
 • Betere kwaliteit van het werk. ...
 • Lager ziekteverzuim. ...
 • Goed voor het werkgeversimago. ...
 • Contact e-mail en WhatsApp vaak efficiënter. ...
 • Besparing op reistijd. ...
 • Besparing op reiskosten.

Wat gaat goed op werk?

Helpt anderen Samenwerking is de sleutel tot succes. Als een werknemer van tijd tot tijd klaarstaat om anderen te helpen, heb je te maken met een waardevolle arbeidskracht. Hij gaat dan niet alleen voor zijn eigen succes, maar helpt daarnaast het hele bedrijf vooruit door collega's een helpende hand te bieden.