Inhoudsopgave:

  1. Waarom kan je schrijven met een potlood?
  2. Wat zijn Tekenpotloden?
  3. Waar worden Faber-Castell potloden gemaakt?
  4. Waarom de naam potlood?
  5. Wat zijn Luminance potloden?
  6. Waar is de stift van een potlood gemaakt?
  7. Wat zijn goede Grafietpotloden?

Waarom kan je schrijven met een potlood?

Een potlood is een soort schrijf- en tekengerei. Het bestaat uit een stift, gemaakt uit een mengsel van grafiet en klei, met een houten omhulsel. Het mengsel voor de stift wordt in een oven gebakken. Veel klei en weinig grafiet geeft een hard potlood, veel grafiet en weinig klei geeft een zacht potlood.

Wat zijn Tekenpotloden?

Tekenpotloden gebruik je om technische tekeningen te maken. Er zijn tekenpotloden van 6B tot 9H. 6B is heel zacht, 9H is heel hard. Voor een technische tekening is hardheid 2H heel geschikt.

Waar worden Faber-Castell potloden gemaakt?

De plantages in Sao Paulo die Faber-Castell gebruikt voor hun producten hebben een bijzondere positie ingenomen en bieden werk aan 2.700 mensen. Waar deze plantage in excelleert, is het herbebossingsproject, dat al ruim een decennium loopt.

Waarom de naam potlood?

Het woord pot verwijst naar een aloude toepassing van de stof: in de pottenbakkerij werd het gebruikt om aardewerken potten een metaalglans te geven. En omdat grafiet de grondstof is voor potloden, ontwikkelde de naam potlood zich in de zeventiende eeuw van stofnaam tot naam van het schrijfgerei.

Wat zijn Luminance potloden?

De Caran d'ache Luminance is een absolute topper onder de kleurpotloden. Het is een potlood tjokvol pigment, waardoor je de meest fantastische krachtige kleuren krijgt. De lichtechtheid is zeer goed: 61 van de in totaal 76 kleuren zijn van de allerhoogste lichtechtheid kwaliteit.

Waar is de stift van een potlood gemaakt?

Door de hoeveelheden grafiet en klei te variëren, verandert de hardheid van het potlood. Het houten omhulsel wordt gemaakt van dunne houten plankjes waarin men groeven maakt. In die groeven wordt een laagje lijm aangebracht en vervolgens gaat de stift erin.

Wat zijn goede Grafietpotloden?

Wat zijn er toch veel soorten/merken grafietpotloden te vinden. Ik heb de beste kwaliteit in deze categorie geplaatst. De bekende en altijd goede Faber Castell potloden, de extra zwarte Steadtler black potloden, de professionele Caran d'ache of een goedkoper maar goed potlood van Koh I Noor!