Inhoudsopgave:

 1. Welke Dynastieen hebben er in China geheerst?
 2. Wat is de oudste geschiedenis van China?
 3. Wat zijn dynastieke Staten?
 4. Hoe is het land China ontstaan?
 5. Wie heeft China ontdekt?
 6. Hoe heet China vandaag?
 7. Hoe heette Shanghai vroeger?
 8. Wat betekent dynastieke?
 9. Wat is een voorbeeld van een dynastie?

Welke Dynastieen hebben er in China geheerst?

Welke dynastieën zijn er geweest in China die we kennen?
 • Shang-Dynastie van 15 voor Christus.
 • Zhou-Dynastie van 10 voor Christus.
 • Qin-Dynastie van 221 voor Christus tot 206 voor Christus.
 • Han-Dynastie van 206 voor Christus tot 220 na Christus.
 • Drie Koninkrijken periode van 2 na Christus.

Wat is de oudste geschiedenis van China?

De oudste datum in de geschiedenis van de Chinese oudheid waar alle bronnen het over eens zijn is 841 v. Chr. In dat jaar begon het Gong He regentschap voor de Zhou-koning Xuan. De traditionele chronologie gaat terug op berekeningen van Liu Xin (46 v.

Wat zijn dynastieke Staten?

Een dynastie is een opeenvolging van heersers die tot eenzelfde familie behoren. Soms is er ook bij verkozen leiders sprake van dynastieën en bij uitbreiding wordt de term ook gebruikt voor families van politici, zakenlieden, bedrijfsleiders, hoge ambtenaren. ...

Hoe is het land China ontstaan?

1 oktober 1949China / Opgericht

Wie heeft China ontdekt?

De eerste Chinese ontdekkingsreiziger die zou schrijven over Zuidoost-Azië was Wang Dayuan (). Wang Dayuan werd geboren rond 1311, tijdens de Yuan-dynastie (), in het dorpje Nanchang.

Hoe heet China vandaag?

China (vereenvoudigd Chinees: 中国; traditioneel Chinees: 中國; pinyin: Zhōngguó), voluit Volksrepubliek China (vereenvoudigd Chinees: 中华人民共和国; traditioneel Chinees: 中華人民共和國; pinyin: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó) is een land in Oost-Azië.

Hoe heette Shanghai vroeger?

Geschiedenis. Voordat de stad Shanghai werd gesticht, was het een dorp genaamd Huating (華亭鎮), onderdeel van Songjiang, dat werd geregeerd door de Suzhou-prefectuur. Onder de Tang-dynastie werd het een zelfstandige prefectuur, die vanaf de Song-dynastie Shanghai werd genoemd.

Wat betekent dynastieke?

bn. (Fr. dynastique: van [of: voor] een [of: het] regerend huis): dynastieke belangen, de dynastie betreffende; ook, dynastisch.

Wat is een voorbeeld van een dynastie?

dynastie - Zelfstandignaamwoord 1. uitgebreide familie, inclusief aangetrouwde familie, die over twee of meer generaties invloed of macht heeft uitgeoefend, meestal in een land ♢ Wenen was de hoofdstad van de Habsburgse dynastie.