Inhoudsopgave:

  1. Wie eet er pinguïns?
  2. Welke landen horen bij de Noordpool?
  3. Hoe vangen pinguïns vis?
  4. Kun je pinguïn eten?
  5. Welke landen liggen op de Noordpool?

Wie eet er pinguïns?

De grootste vijanden van de pinguïn in zee zijn vooral orka's, zeeluipaarden en haaien. Op het land moeten de pinguïns de eieren goed in de gaten houden, want deze kunnen geroofd worden door de verschillende vogels. Daarnaast zijn ook katten, honden en ratten gevaarlijk voor pinguïns.

Welke landen horen bij de Noordpool?

Dit zijn Rusland, Canada, de Verenigde Staten, Noorwegen, Denemarken/Groenland, IJsland, Zweden en Finland. De eerste vijf staten hebben territoriale wateren in de Noordelijke IJszee en zijn daarom Arctische kuststaten. Een deel van het Noordpoolgebied valt daarom binnen de rechtsmacht van de Arctische kuststaten.

Hoe vangen pinguïns vis?

Pinguïns spelen een kat-en-muis-spel met hun buit. Ze beginnen hun zoektocht naar vis door met een snelheid van 5 tot 10 km/uur onder een hoek van 5 graden (vlak) tot 85 graden (steil) te duiken.

Kun je pinguïn eten?

Ook het eten van pinguïns zelf is verboden, in 2000 werd een wet opgesteld die het jagen op en opeten van pinguïns verbiedt. We missen er niet veel aan, blijkt uit het dagboek van een Belgische zee-arts uit 1898. Hij vergelijkt pinguïnvlees met stevige biefstuk, met een vissige geur en een bijsmaak van levertraan.

Welke landen liggen op de Noordpool?

De Noordpool (Arctica) is geen werelddeel. Het is een uitgestrekte oceaan met land erom heen. Dat zijn toendra's (lage, moerasachtige vlakten). De Noordpool is iets warmer dan de Zuidpool, maar nog steeds heel koud!