Inhoudsopgave:

  1. Hoe groeit een perzikboom?
  2. Hoe kweek je perzikboom?
  3. Waar groeit de wilde perzik?
  4. Hoe perzik stekken?
  5. Hoe moet je fruitbomen snoeien?
  6. Wat als je vlinderstruik niet snoeit?

Hoe groeit een perzikboom?

- Perzikbomen groeien het best op een goed doorlatende grond, welke niet erg gevoelig is voor late lentenachtvorst. - Perzikbomen verdragen geen te natte of koude gronden. - Ze groeien graag op een zonnige, warme plaats. - Perzikbomen zijn geschikt als leifruit tegen een muur of schutting.

Hoe kweek je perzikboom?

Verwijder zoveel mogelijk het vruchtvlees van rond de stenen en spoel ze in proper water. Het vruchtvlees werkt remmend op de kieming. Laat de stenen niet uitdrogen! Bewaar ze vochtig in een bloempot met wat zaaigrond of potgrond tot u ze in volle grond kan uitzaaien (planten).

Waar groeit de wilde perzik?

Perziken groeien in warme landen. Perziken komen oorspronkelijk uit China. De vruchten zijn een lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Tegenwoordig wordt de wilde perzik gekweekt in landen als Spanje, Italië, Nieuw-Zeeland en Portugal.

Hoe perzik stekken?

Steklengte ca 8-10 cm. Elke stek wordt boven en onder een blad afgeknipt. De bladeren op het onderste deel worden tot ca 1/2 van hun lengte verwijderd. De stekken worden dan in speciale stekgrond (zaai- en stekgrond) gestoken en afgedekt met plastiekfolie en/of krantenpapier om ze te beschermen tegen het verwelken.

Hoe moet je fruitbomen snoeien?

Fruitbomen snoeien is gemakkelijker als je de boom goed in de gaten houdt. Let op gescheurde of gebroken takken, op concurrerende hoofdscheuten en op verkleuring veroorzaakt door dood of ziek hout. Zieke takken verwijder je direct. Snoei je veel takken weg, dan zal de boom krachtig uitlopen.

Wat als je vlinderstruik niet snoeit?

Als je de struik niet snoeit, veroudert hij snel. Daardoor bloeit hij minder en wordt de vlinderstruik kaal binnenin. De takken van Buddleja kunnen invriezen, snoei hem daarom pas aan het eind van de winter als de kans op overdag vorst voorbij is. Knip de vlinderstruik terug tot op ongeveer dertig cm boven de grond.