Inhoudsopgave:

 1. Wat is het verschil tussen uitzenden en payrolling?
 2. Hoeveel tijdelijke contracten payroll?
 3. Hoe lang duurt een payroll contract?
 4. Waarom kiezen voor payroll?
 5. Wat betekent uitzenden?
 6. Wat is het verschil tussen detachering en payroll?
 7. Hoe vaak mag een payroll contract verlengd worden?
 8. Hoeveel tijdelijke contracten 2022?
 9. Hoe werkt een payroll contract?
 10. Hoe lang duurt een fase A contract?
 11. Wat zijn de nadelen van payroll voor werknemer?
 12. Waarom geen payroll?
 13. Hoe werkt uitzenden?
 14. Waarom uitzenden?
 15. Waar moet je opletten bij detachering?

Wat is het verschil tussen uitzenden en payrolling?

Het belangrijkste verschil met uitzenden is dat de werving en selectie van de werknemer bij payrolling plaatsvindt door de inlener. De inlener selecteert dus de werknemer waarmee hij wil werken en verzoekt het payroll bedrijf vervolgens om deze werknemer in dienst te nemen.

Hoeveel tijdelijke contracten payroll?

Voor payrolling geldt dat de (payroll)werknemer recht krijgt op dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij de inlener in dienst zijn. Voor de rechtspositie geldt dat de wettelijke ketenregeling van toepassing is zoals bij de inlener: maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar.

Hoe lang duurt een payroll contract?

Vaak is dit een contract voor 6 of 12 maanden. Tegenwoordig is het zo dat een bedrijf maximaal 3 tijdelijke contracten maag aanbieden voordat er het recht ontstaat op een 'vaste aanstelling': een contract voor onbepaalde tijd.

Waarom kiezen voor payroll?

Gemak, flexibiliteit, minder risico's en goed werkgeverschap. De voordelen van een payrollconstructie zijn voor veel ondernemers dé reden om te payrollen. Inmiddels werken er ruim 17.500 payrollmedewerkers via Persoonality in heel Nederland bij ruim 1500 tevreden ondernemers.

Wat betekent uitzenden?

uitzenden is het inhuren van een uitzendmedewerker via een uitzendovereenkomst. De medewerker krijgt een contract met flexibele uren, flexibele opdracht duur en een kort opzegtermijn. detacheren is het inhuren van een gedetacheerde via detacheringscontract.

Wat is het verschil tussen detachering en payroll?

Verschil payrolling en detacheren Daarnaast heeft een detacheringsbureau, in tegenstelling tot een payrollbedrijf een allocatiefunctie. Een detacheringsbureau werft en selecteert dus zelf het personeel en is dus verantwoordelijk voor het actief bij elkaar brengen van vraag en aanbod.

Hoe vaak mag een payroll contract verlengd worden?

Dat geldt ook voor de ketenregeling. Dat betekent dat u bij een payrollovereenkomst uit 2020 of later recht heeft op een vast contract: na maximaal 3 tijdelijke contracten, of. na 3 jaar.

Hoeveel tijdelijke contracten 2022?

Uw werkgever mag u in principe niet een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd geven achter elkaar. Heeft u drie tijdelijke contracten gehad of drie jaar onder tijdelijke contracten gewerkt bij uw werkgever, dan kunt u recht hebben op een vast contract.

Hoe werkt een payroll contract?

Als payrollkracht heeft u een arbeidscontract met het payrollbedrijf, maar werkt u voor een ander bedrijf (de inlener). Voor payrollovereenkomsten gelden sinds 1 januari 2020 dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechtspositie als werknemers in dienst van de inlener.

Hoe lang duurt een fase A contract?

De eerste fase in een uitzendcontract is fase A of fase 1 en 2. Deze periode duurt maximaal 78 weken. Start u vanaf januari 2022 met werken voor een uitzendbureau? Dan duurt fase A maximaal 52 weken.

Wat zijn de nadelen van payroll voor werknemer?

De drie belangrijkste nadelen zijn:
 • stoppen werk; het inlenende bedrijf kan zonder opgaaf van redenen de payrollovereenkomst beëindigen. ...
 • secundaire arbeidsvoorwaarden; secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verschillen tussen de payrollmedewerker en de vaste medewerker in dienst van het inlenende bedrijf.

Waarom geen payroll?

Mijn werkgever ontloopt door payroll zijn werkgeversrisico's. Sommige werknemers hebben het idee dat payroll ervoor zorgt dat de werkgever zo juridische- en werkgeversverplichtingen kan ontlopen. Ontlopen is niet de juiste uitleg.

Hoe werkt uitzenden?

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen werkzoekenden en organisaties/bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers. Als een uitzendbureau jou als werkzoekende kan plaatsen bij een organisatie (=“uitzenden”), dan wordt het bureau je werkgever. Je wordt dan uitzendkracht van dat uitzendbureau.

Waarom uitzenden?

De voordelen van uitzenden is de ultieme flexibiliteit voor ondernemers en de volledige grip op personeelskosten én risico's. Zo ben je in Fase A 1,5 jaar vrij van doorbetaling bij ziekte en geldt de regel geen werk = geen loon. Allemaal conform de Uitzend Cao.

Waar moet je opletten bij detachering?

Detachering houdt in dat een ander bedrijf personeel aan je uitleent. De gedetacheerde werknemer staat daarbij meestal niet bij jou op de loonlijst. De medewerker heeft dan een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst met een detacheringsbureau of een ander bedrijf dat personeel uitleent.