Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn Penny aandelen?
 2. Waarom zijn penny stocks risicovol?
 3. Wat zijn de kenmerken van pennystocks?
 4. Welke penny stocks kopen?
 5. Wat is één van de belangrijkste verschillen tussen gewone aandelen en preferente aandelen?
 6. Hoe hoger de liquiditeit in een aandeel?
 7. Wat is een hoge volatiliteit?
 8. Wat zijn kenmerken van penny stocks lage liquiditeit?
 9. Wat zijn kenmerken van penny stocks marktkapitalisatie?
 10. Waar verwijst de volatiliteit van een aandeel naar?

Wat zijn Penny aandelen?

Een penny stock is een aandeel dat maar enkele centen of euro's waard is. Vaak zijn penny stocks aandelen van kleine bedrijven en is een belegging erin risicovoller dan normale aandelen.

Waarom zijn penny stocks risicovol?

Penny stocks die niet genoteerd zijn op de beurs lopen het meeste gevaar op een pump and dump, omdat het moeilijker is voor investeerders om erachter te komen of de waarde van hun aandeel juist is.

Wat zijn de kenmerken van pennystocks?

Penny stocks hebben de volgende kenmerken: Aandelen die zijn uitgegeven door een klein bedrijf die worden verhandeld voor €5 of minder per aandeel. Worden meestal over-the-counter verhandeld. Sommige penny stocks worden wel op een effectbeurs verhandeld.

Welke penny stocks kopen?

Beste Penny stocks 2022.
 • Euronext 100.
 • Nasdaq.
 • Nasdaq 100.
 • NEXT 150.
 • Next Biotech.
 • PSI 20.
 • Suisse Market.
 • AEX.

Wat is één van de belangrijkste verschillen tussen gewone aandelen en preferente aandelen?

Het verschil tussen preferente en gewone aandelen zit onder andere in de uitbetaling. Preferente aandelen hebben voorrang op uitbetaling van een dividend. In sommige gevallen genieten aandeelhouders van preferente aandelen van nog meer voordelen. Deze aandeelhouders zijn dus bevoorrecht.

Hoe hoger de liquiditeit in een aandeel?

Waarden met een hoge liquiditeit kunnen door beleggers gedurende de handelsuren op elk moment snel worden verhandeld. Hoge liquiditeit wordt vaak geassocieerd met een lager risico, omdat marktdeelnemers snel hun posities kunnen sluiten zonder dat dit een sterke impact heeft op de prijs van de waarden.

Wat is een hoge volatiliteit?

De term die wordt gebruikt voor de beweeglijkheid van een effect is volatiliteit. Wanneer een onderliggende waarde een stabiele koers heeft, en dus bijna niet omhoog of omlaag, beweegt, is er sprake van een lage volatiliteit. Een effect dat zich wild beweegt heeft een hoge volatiliteit.

Wat zijn kenmerken van penny stocks lage liquiditeit?

Penny stocks worden vaak geassocieerd met kleine bedrijven en worden eigenlijk weinig tot nooit verhandeld. Dit betekent dat er een gebrek is aan liquiditeit of kopers die bereid zijn voor die prijs het aandeel over te nemen.

Wat zijn kenmerken van penny stocks marktkapitalisatie?

Aandelen die worden verhandeld voor minder dan $1 per aandeel. Deze aandelen zijn vaak erg grillig en fluctueren sterk. Deze aandelen worden beschouwd als uiterst speculatief en zijn niet geschikt voor de conservatieve beleggers.

Waar verwijst de volatiliteit van een aandeel naar?

In de financiële markten is de volatiliteit de mate van beweeglijkheid van de koers van een aandeel of een ander financieel product zoals een aandelenindex of valuta.