Inhoudsopgave:

  1. Waarom maken pauwen geluid?
  2. Waarom kraait een pauw?
  3. Hoe heet het geluid dat een pauw maakt?
  4. Hoe klinkt het geluid van een egel?
  5. Wat kost een blauwe pauw?
  6. Waarom pauw veren omhoog?
  7. Welk dier gonzen?
  8. Hoe noem je het geluid van een geit?
  9. Wat voor geluid maakt een egeltje?

Waarom maken pauwen geluid?

Mannelijke pauwen proberen vrouwtjes vaak te lokken door seksgeluiden te maken, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Het is al langer bekend dat mannetjespauwen tijdens het paren specifieke kreten uitstoten. Ze produceren deze geluiden echter ook vaak als er helemaal geen vrouwtjes in de buurt zijn.

Waarom kraait een pauw?

Dit is vooral te danken aan de prachtige pauwenstaart van de mannetjes. Hiermee pronken ze om een vrouwtje te veroveren. Denk er wel aan dat de hanen ook hard schreeuwen en dat pauwen veel ruimte nodig hebben. Kies het juiste dier voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of de pauw het huisdier is dat u zoekt.

Hoe heet het geluid dat een pauw maakt?

Overzicht
DierWerkwoord
pauwschreeuwen
raafkrassen, klappen, krauwen
ratelslangratelen
reebriesen, fiepen

Hoe klinkt het geluid van een egel?

Egels produceren vooral in de paartijd de meeste geluiden. Ze zijn in die tijd ook het meeste actief en maken dan een snuivend blazend tot snurkend geluid. Hiermee geven ze aan dat ze zich gestoord maar niet bedreigd voelen. Dan blazen en puffen ze als een stoommachine.

Wat kost een blauwe pauw?

De prijs van een pauw is afhankelijk van de soort, de leeftijd en het aanbod. Een jonge blauwe pauw van zo'n 3 jaar oud kost 30 tot 80 euro. Meestal wordt een hok zelf gebouwd, aangezien er weinig grote hokken in de handel verkrijgbaar zijn. Een automatische voerbak en drinkemmer heb je al voor zo'n 35 euro.

Waarom pauw veren omhoog?

Als de haan zijn sleep opzet om een wijfje te veroveren, zijn deze veren het duidelijkst te zien. Aan het einde van de winter wil de pauwhaan gaan paren. Als een wijfje interesse toont, draait de haan zijn rug naar het vrouwtje toe zodat het vrouwtje om hem heen moet lopen om zijn prachtige veren nog te kunnen zien.

Welk dier gonzen?

Eigenlijk duiden deze woorden het onaangename geluid aan, dat door sommige dieren wordt voortgebracht. De roerdomp en de bromvlieg brommen; de muggen gon¬zen; het varken knort; de beer bromt of gromt.

Hoe noem je het geluid van een geit?

Het geluid dat de geiten maken noem je mekkeren. Er is een verschil tussen het blaten van een schaap en het mekkeren van een geit.

Wat voor geluid maakt een egeltje?

Egels produceren vooral in de paartijd de meeste geluiden. Ze zijn in die tijd ook het meeste actief en maken dan een snuivend blazend tot snurkend geluid. Hiermee geven ze aan dat ze zich gestoord maar niet bedreigd voelen. Dan blazen en puffen ze als een stoommachine.