Inhoudsopgave:

 1. Wat kost een zoekwoord AdWords?
 2. Hoe bereken je cost per click?
 3. Hoe CPC verlagen?
 4. Wat betaal je voor Google Ads?
 5. Hoe werkt CPC?
 6. Waar kan je naar kijken op het gebied van CPC om je biedingen te optimaliseren?
 7. Waarom is CPC hoog?
 8. Wat is een goede CPC Google Ads?

Wat kost een zoekwoord AdWords?

Gemiddeld gezien hebben de zoekwoorden een gemiddelde kost-per-klik tussen de €1 en €2 in het zoeknetwerk. In het displaynetwerk zijn de klikken vaak goedkoper, meestal onder €1. Maar natuurlijk zijn er veel competitieve markten, waardoor de kost-per-kliks veel hoger kunnen liggen.

Hoe bereken je cost per click?

CPC') worden berekend door de totale kosten van uw klikken te delen door het totale aantal klikken. De gemiddelde CPC wordt gebaseerd op de werkelijke kosten per klik (werkelijke CPC). De werkelijke CPC is het bedrag dat daadwerkelijk in rekening wordt gebracht voor een klik op uw advertentie.

Hoe CPC verlagen?

Hierbij vijf tips die u kunnen helpen de kwaliteitscores te verhogen.
 1. Voer een zoekwoord diagnose uit. ...
 2. Creëer nauw afgebakende advertentiegroepen met aansluitende advertenties. ...
 3. Actief testen met advertentievarianten. ...
 4. Vermijd generieke landingspagina's. ...
 5. Pauzeer slecht presterende zoekwoorden.

Wat betaal je voor Google Ads?

Als u net begint met adverteren, kunt u het beste een gemiddeld dagbudget tussen € 10 en € 50 instellen. Controleer na toepassing van een nieuw budget dagelijks uw account om na te gaan hoe uw campagnes hebben gepresteerd.

Hoe werkt CPC?

Het begrip CPC komt vanuit de wereld van het online adverteren waarbij de adverteerder betaalt voor elke klik op een advertentie. Die advertentie kan bestaan uit een banner, beeldadvertentie, link of een tekstadvertentie. Het bedrag wat de adverteerder moet betalen voor een klik is dan de CPC.

Waar kan je naar kijken op het gebied van CPC om je biedingen te optimaliseren?

Pagina 'Aanbevelingen': Ga naar dit gedeelte van uw account om aanbevelingen voor verbetering van uw CPC-biedingen te bekijken, zodat u meer verkeer kunt genereren, uw advertentierangschikking kunt verhogen en uw prestaties kunt verbeteren.

Waarom is CPC hoog?

Hoe hoger de CPC, des te meer budget je nodig hebt. Je krijgt namelijk minder clicks voor het budget dat je instelt binnen Google Ads. ... Google bepaald de CPC op basis van de volgende factoren: Hoeveel concurrentie heeft het zoekwoord? (Hoe meer concurrenten bieden op het zoekwoord hoe hoger de vraag is.

Wat is een goede CPC Google Ads?

Volgens Google is een CTR van boven 1% aanvaardbaar en draait een gemiddelde campagne rond de 2% à 3%. Alles boven de 5% wordt als goed tot uitstekend beschouwd. Wat kan je doen om het doorklikpercentage te verbeteren? Verhoog de maximum bid op zoekwoorden die ranken op een positie lager dan 3.